Çiçero filminin biletleri gişeyi artırmak için 1 liraya düştü

Ayla ve Müslüm'ün yapımcısı Mustafa Uslu.
Ayla ve Müslüm'ün yapımcısı Mustafa Uslu.

Ayla ve Müslüm filmleriyle yakaladığı başarıyla adından sıkça söz ettiren yapımcı Mustafa Uslu, bu kez de Çiçero filminin gişe rakamlarını artırmak için bilet fiyatlarını düşürmesiyle gündeme geldi. Box Office Türkiye'deki yayınlanan rakamlara göre Uslu, filmin vizyondaki 8. haftasından itibaren bilet fiyatlarını 1 TL'ye düşürdü.

Yapımcılığını 'Ayla' ve 'Müslüm' filmleriyle öne çıkan Mustafa Uslu'nun üstlendiği 'Çiçero' filmi vizyonda bulunduğu 8. hafta sadece 441 kişiyi sinema salona çekebilmişken bu rakamlar 9. hafta 84 bin kişiye yükseldi. Rakamlardaki bu artışın bilet fiyatlarının 1 TL'ye düşmesiyle alakalı olduğu iddialarının sahibi ise Ayla filminin senaristi Yiğit Güralp'a ait.

1 liralık 85 bin bilet kesildi

Karar'dan Ayşe Lebin Katı'nın haberine göre 'Ayla’, ‘Müslüm’ gibi çok izlenen filmlerin yapımcısı Mustafa Uslu’nun ismi ‘gişe skandalı’nda geçiyor.

Çiçero filmi 18 Ocak 2019'da vizyona girdi.
Çiçero filmi 18 Ocak 2019'da vizyona girdi.

Uslu’nun ‘Çiçero’ filmininin gişe rakamlarını yüksek gösterebilmek için filmin biletlerini gösterime girdiği 9’uncu haftadan itibaren 1 TL’ye düşürdüğü iddia edildi.

  • Bu durumu ‘Ayla’nın senaristi Yiğit Güralp Twitter hesabından duyurdu. Güralp’in adı daha önce senaristliğini yaptığı ‘Ayla’da yapım kadrosu tarafından sürecin dışında bırakıldığı gerekçesiyle gündeme gelmişti.

Box Office Türkiye verilerine göre ‘Çiçero gösterime girişinin 8’inci haftasında 6 salonda yalnızca 441 seyirciye ulaştı.

Filmin başrolünde usta oyuncu Erdal Beşikçioğlu yer alıyor.
Filmin başrolünde usta oyuncu Erdal Beşikçioğlu yer alıyor.

Film, 9’uncu haftada 14 salonda gösterime girerek toplamda 84 bin 476 kişi tarafından izlendi. Olay ise Box Office’in 15-21 Mart 2019 haftasına dair yayınladığı veri tablosuna eklediği “15-21 Mart tarihleri arasında vizyondaki 9’uncu haftasını geride bırakan ‘Çiçero’ filminin bu haftaya ait sonuçları; dağıtımcısı tarafından günümüz seyirci, hasılat ve dolayısıyla ortalama bilet fiyatı dinamiklerinin doğal akışına uygun olmayan bir biçimde -her bir seyirciye kesilen biletin fiyatı1 TL olarak- iletildiği için tabloda yer almamaktadır. Tüm sektöre ve sinemaseverlere şeffaf olmak adına, Çiçero filminin 15-21 Mart haftası için dağıtımcısı tarafından iletilen gişe sonuçları filmin künyesinden erişime açılmıştır” notuyla ortaya çıktı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >