Cuma gününün reyting sonuçları açıklandı

Arka Sokaklar
Arka Sokaklar

4 mayıs cuma gününün kazananı belli oldu. Reytinglerinde kıyasıya rekabetin kazananı Survivor mı? İstanbullu Gelin mi? Payitaht Abdülhamit mi?

4 mayıs cuma akşamı birbirinden güçlü yapımların yarıştığı ryting savaşını kazanan Arka Sokaklar oldu. 12 yıldır yayın hayatına devam eden dizi birçok ünlü yapımı geride bırakarak birincilik ipini göğüsledi.

4 Mayıs reyting sonuçları açıklandı

                                    Total puan türünde 17,50 share alan Arka Sokaklar birinci,16,53 share alan Survivor ikinci, 14,88 share alan Aşk ve Mavi üçüncü sırada yer aldı. AB puan türünde 20,04 share alan İstanbullu Gelin birinci olurken, 15,79 share alan Survivor ikinci oldu. Fatih Portakal ile ana haber 22,26 share ile üçüncü sıraya yerleşti. ABC puan türünde 17,86 share alan Survivor birinci olurken, 16,42 share alan İstanbullu Gelin ikinci oldu.  Fatih Portakal ile ana haber 22,20 share alarak üçüncü sırada yer aldı.
4 Mayıs reyting sonuçları açıklandı Total puan türünde 17,50 share alan Arka Sokaklar birinci,16,53 share alan Survivor ikinci, 14,88 share alan Aşk ve Mavi üçüncü sırada yer aldı. AB puan türünde 20,04 share alan İstanbullu Gelin birinci olurken, 15,79 share alan Survivor ikinci oldu. Fatih Portakal ile ana haber 22,26 share ile üçüncü sıraya yerleşti. ABC puan türünde 17,86 share alan Survivor birinci olurken, 16,42 share alan İstanbullu Gelin ikinci oldu. Fatih Portakal ile ana haber 22,20 share alarak üçüncü sırada yer aldı.
Reyting nedir?

                                    İzleyici ölçümü bir izleyici topluluğunda kaç kişi olduğunun ölçümüdür. Genelde radyo dinleyicileri ve televizyon izleyicileri için düşünülse de, gazete ve dergi okuyucuları ve Web sitesi kullanıcıları için de geçerli olan bu kavram, yayımcılar ve reklamcılar tarafından, kaç kişi ve kimlere ulaşıldığını belirlemek için kullanılır. Bu daha geniş anlamıyla izleyici kitle araştırması anlamına gelir. Ölçümler medya pazarlarına göre ayrı ayrı yapılır, bunlar genelde metropol bölgelere karşılık gelir.
Tek bir televizyon izlenme oranı (reyting) puanı, takip edilen bir bölgedeki seyircilerin belli bir dakikadaki sayılarının %1'ine karşılık gelir. Örneğin 2004 yılı itibarıyla ABD'de 109,6 milyon televizyonlu ev vardı. Dolayısıyla, 2004-05 izleme sezonu için, ulusal bir reyting puanı bu sayının %1 olan 1.096.000 eve karşılık gelir. Bir programın yayımında kullanıldığında, program süresince ortalama reyting puanı tipik olarak belirtilir. Reyting puanları genelde evhalkları için değil, belli demografik gruplar için verilir. Örneğin, 18-49 yaş grubu için bir reyting puanı, ülkedeki 18-49 yaş grubundaki insanların %1'ine eşdeğer sayılır.
Bir reyting puanı ile pay grubu farklıdır, reyting puanı tüm olasıl seyircilerin %1'ini ifade eder, pay puanı ise o an televizyon seyredenlerin %1'ine karşılık gelir. Dolayısıyla bir yayının payı, genelde reytingden daha anlamlıdır, özellikle toplam TV seyrinin düşük olduğu zamanlarda (gece geç saatler gibi).
Reyting nedir? İzleyici ölçümü bir izleyici topluluğunda kaç kişi olduğunun ölçümüdür. Genelde radyo dinleyicileri ve televizyon izleyicileri için düşünülse de, gazete ve dergi okuyucuları ve Web sitesi kullanıcıları için de geçerli olan bu kavram, yayımcılar ve reklamcılar tarafından, kaç kişi ve kimlere ulaşıldığını belirlemek için kullanılır. Bu daha geniş anlamıyla izleyici kitle araştırması anlamına gelir. Ölçümler medya pazarlarına göre ayrı ayrı yapılır, bunlar genelde metropol bölgelere karşılık gelir. Tek bir televizyon izlenme oranı (reyting) puanı, takip edilen bir bölgedeki seyircilerin belli bir dakikadaki sayılarının %1'ine karşılık gelir. Örneğin 2004 yılı itibarıyla ABD'de 109,6 milyon televizyonlu ev vardı. Dolayısıyla, 2004-05 izleme sezonu için, ulusal bir reyting puanı bu sayının %1 olan 1.096.000 eve karşılık gelir. Bir programın yayımında kullanıldığında, program süresince ortalama reyting puanı tipik olarak belirtilir. Reyting puanları genelde evhalkları için değil, belli demografik gruplar için verilir. Örneğin, 18-49 yaş grubu için bir reyting puanı, ülkedeki 18-49 yaş grubundaki insanların %1'ine eşdeğer sayılır. Bir reyting puanı ile pay grubu farklıdır, reyting puanı tüm olasıl seyircilerin %1'ini ifade eder, pay puanı ise o an televizyon seyredenlerin %1'ine karşılık gelir. Dolayısıyla bir yayının payı, genelde reytingden daha anlamlıdır, özellikle toplam TV seyrinin düşük olduğu zamanlarda (gece geç saatler gibi).
İzlenme oranı nedir?

                                    İzleyici Oranı (reyting) ortalama izlenme oranıdır. Bir program diliminde veya zaman diliminde her dakikaya düşen ortalama izleyici yüzdesini gösterir. İzlenme Payı, bir kanalın belli bir zaman diliminde toplam izleyiciden almış olduğu payı gösterir.
İzlenme oranı nedir? İzleyici Oranı (reyting) ortalama izlenme oranıdır. Bir program diliminde veya zaman diliminde her dakikaya düşen ortalama izleyici yüzdesini gösterir. İzlenme Payı, bir kanalın belli bir zaman diliminde toplam izleyiciden almış olduğu payı gösterir.
Total
Total
Ab
Ab
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >