Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orhan Gencebay milli bir eser ortaya çıkardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 82 milyon ferdin her biri ile kucaklaşıyrouz dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 82 milyon ferdin her biri ile kucaklaşıyrouz dedi.

Büyük Samsun Buluşması'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan Orhan Gencebay'ın yeni bir beste yaptığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Gencebay yerli ve milli bir eser ortaya çıkardı. Müsaade ederseniz ben de kullanırım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'daki 'Büyük Samsun Buluşması'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orhan Gencebay'ın güftesini yaptığı yeni esere dikkati çekerek, "Hele hele bir bestesi çıkınca ondan sonra sen seyret bunun feveranını. Çünkü bu eser çok milli ve yerli bir eser. Tabii müsaade ederseniz ben de kullanırım. Berhudar olun" ifadelerini kullandı.

'82 milyon ferdin her biri ile kucaklaşıyoruz'

"780 kilometre karelik vatan toprağını bir gergef gibi kardeşlikle dokumamızdan bu beyler rahatsızlık duyuyor. 82 milyon ferdin her birini kucaklamamızdan eş başkanlar rahatsız oluyorlar.

Taşıma, bindirilmiş kıta diyerek şu dayanışmamıza çamur atıyorlar. Kömürcü, makarnacı, patatesçi diyerek miting meydanlarına koşan on binlere hakaret ediyorlar. Tekirdağ'da mitingteydim.Çok kalabalıktı. Biraz önce kendisi vardı. Demek ki onu rahatsız ediyor. Bize kara çalmak, milletimize hakaret etmek yerine şöyle dizlerini kırıp, birkaç Samsun türküsü biraz Orhan Gencebay şarkısı dinleseler, belki aramızdaki muhabbeti daha iyi kavrayacaklar."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Orhan Gencebay.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Orhan Gencebay.

Domuz gribi olmuştu

Türk müziğinin efsane isimlerinden Orhan Gencebay talihsiz bir hastalık geçirerek Eşi Sevim Emre ile domuz gribine yakalanmıştı. Tedavi edildikten sonra taburcu olan Gencebay, ''Bizlerin hastalanıp tedavi olmamız önemli değil, Allah'ın izniyle atlatırız, atlattık. Asıl, sevenlerimin sağlığına bir şey olmasın. Çok iyiyim çok şükür.Berhudar olun'' dedi.

Sevim Emre, konuya ilişkin 'Orhan Bey ile 4 kere domuz gribi testi yaptırdık. Orhan Bey'in 4. Testinde domuz gribi olduğu tespit edildi ama ben değilim. Orhan Bey, şuan gribi atlattı ve sağlık durumu çok iyi. Hiçbir sağlık sorunu yok aslan gibi maşallah' açıklamasında bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >