Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TRT 1'in sevilen dizisi Diriliş'e övgü dolu sözler

genel
genel

3. Milli Kültür Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1'in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'dan övgü dolu sözler ile bahsetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. Milli Kültür Şurası'nda kültür politikalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Günlük üretilen ve günlük tüketilen işlere dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu şekilde kültür ve medeniyetin inşa edilemeyeceğini ifade etti. "Özellikle gençlerimizi bir ustanın, bir üstadın dizinin dibinde oturtarak bir sanat öğrenmeye teşvik etmeliyiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyanın ve televizyonun kültürümüzü tüketmeyecek nitelikte olması gerektiğini anlattı.

TRT 1'in reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'dan övgü dolu sözler ile bahseden Erdoğan, torunlarının diziyi ilgiyle takip ettiğini hatta tekrarını da izlediklerini söyledi. Erdoğan diziyle ilgili şöyle konuştu: "Sosyal medyanın, televizyonun kültürümüzü yiyip bitirmesine göz yumamayız. Bu imkanların kendi kültürümüzü yeni kuşaklara aktarma konusunda etkin bir şekilde kullanmanın yollarını aramalıyız. Nasıl geçmişte Kuruluş/Osmancık dizisi çok önemli bir işlev görmüşse. Günümüzde de Diriliş Ertuğrul dizisi ülkemizin içinde ve dışında ilgiyle takip ediliyor. Eğer benim 6-7 yaşındaki, 13-14 yaşındaki torunum tekrarını da izlemek suretiyle aşina kesbediyorsa demek ki bunu kazanmışız."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >