Depresyona iyi gelen el sanatları

Çağımızın hastalığı depresyonu yenmek için el sanatlarını öğrenmeye ne dersiniz? Psikolojik sorunların aşılmasında el sanatları kullanılarak resim, ahşap yakma, ahşap boyama, örgü, dikiş, takı tasarımı gibi uğraşlarla tedavi sürelerinin kısaldığını uzmanlarca kanıtlanmış bir gerçek.

El sanatları, zihninizi rahatlatan ve aklınızı işgal edebileceğiniz en iyi hobiler. Belirli bir öge ya da desene odaklanmanız zihninizdeki stresleri ve konulardan uzaklaşmanızı sağlar. Aynı zamanda bu tarz aktiviteler, bastırılmış hayal kırıklıkları ve içinizdeki enerjiyi dışarıya çıkarmanız için oldukça yaratıcı çalışmalardır. Yapılan araştırmalar neticesinde, el sanatlarının antidepresan etkisinin olduğu ve beynin yaşlanmasını önlediğini ortaya koymuştur.





Psikolojik sorunları olan kişilerin el sanatları gibi bir takım zihin ve kas koordinasyonu gerektiren uğraşlarla ilgilenmesi bu kişilerde rahatlamaya, eğer saldırgansa saldırganlığının azalmasına etki ediyor.
Bu el uğraşlarını yaparken harcadıkları enerjinin de yatıştırıcı etkisi görülüyor. Psikolojik anlamda iyi gelen el sanatlarını sizler için sıraladık.
Ebru Sanatı
Ebru Sanatı
Dikiş İşi
Dikiş İşi
Boyama
Boyama
Örgü
Örgü
Ahşap Yakma
Ahşap Yakma
Resim Sanatı
Resim Sanatı
Ahşap Boyama
Ahşap Boyama
Takı Tasarımı
Takı Tasarımı
Ahşap Oymacılık
Ahşap Oymacılık
Tezhip
Tezhip
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >