Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı yayınlandı

Diriliş Ertuğrul
Diriliş Ertuğrul

Diriliş Ertuğrul'un 111. bölümü 21 mart çarşamba akşamı Trt ekranlarında olacak.

Diriliş Ertuğrul 110. bölümünde neler olmuştu?

Ertuğrul bey Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından İbnül Arabi’nin kefaletini bahane ederek masum olan uç beyini öldürmek veya asmak yerine onu meclisinde bağışladığını açıklar. Emir saadettin ile annesi Mahperi hatun hemen karşı çıksa da Gıyaseddin kararım kesindir deyince Ertuğrul bey hemen fetih ettiği Karacahisar kalesine gelir. Bu sırada Kaledar Günalp bey ise Sungur Tekin’i dar ağacında asmış ölmek üzere iken Ertuğrul bey boynundaki ipe attığı ok ile ölmekten son anda kurtulmuştur. Günalp, kim bu terbiyesiz diye çıkıştığında Ertuğrul “Süleyman Şah oğlu Ertuğrul bey” diyerek içeri girer. Hemen oba beylerinin boynundaki ipleri çıkartıp Günalp’i makamına götürüp hesaba çeker. Günalp emri yerine getirdiğini söyler.

Kılıçaslan
Kılıçaslan

Ertuğrul da ben artık masum olduğum ortaya çıktı. Senin burada bulunmanın bir manası yok. Gidebilirsiniz der. Ancak Günalp de Sultan ölmeden önce son fermanında buraya Ertuğrul beye destek olmak için gönderildiğini belgeleyen fermanı görünce Ertuğrul sesini çıkartamaz. Kaledar Günalp bey için tüm beylerini uyarıp yanlış yaptığında haber vermelerini emreder. Bu arada Ares cehennem savaşçılarının yanına gidip, Türklerden intikam almak için Bilecik tekfurunun yanına gideceklerini ve emrine girmelerini ister. Ancak cehennem savaşçıları Ares’e inanmaz ve onu darp edip mağaralarına götürür. Ares bilerek daya yemiş, mağrada cehennem savaşçılarının başındakine teke tek dövüşmeyi teklif edip teke tek kavga etmeye başlar. Ares yani Ahmet başlarındaki adamı yere serince diğerleri Ares sandığı Ahmet’e itaat ederler.

Diriliş Ertuğrul'un 111. bölümünde neler olacak?

Ertuğrul bey Sultan Alaaddin’e verdiği sözü tutmak ve Selçuklu Devletinin geleceği Kılıçaslan’ın elinde olduğunu bildiği için onu korumak için Altun aba’dan kaçan Kılıçaslan’ı kendi himayesine almayı başaramayacak. Melike hatun Altun Aba’nın elinden kurtulamayacak. Emir Saadettin ise Altun Aba’nın ölümünü Ertuğrul beye yıkmaya çalışacak. Devlete baş kaldırıyor imajı verecek. Kaledar Günlap beyin nezarette olduğunu söyleyip sözlerini desteklemeye çalışacak. Kılıçaslan’dan aldığı devlet yüzüğü ile artık Selçuklu Devletinin yönetimine bağlı olmadığını söyleyecek. Aslıhan hatun ise Söğüt’e taşınmak istememesi obada çatlak seslerin sesini yükseltmesini sağlayacak. Söğüt için yer tespitine giderken Alpler tuzağa düşecek. Bilecik tekfuru ise boş durmayacak. Batı sınırlarını her seferinde tahdit edecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >