Disney CEO'su Bob Iger, çok sayıda Star Wars filmi çektiklerini belirtti

Star Wars serisine bu yıl 2 film daha ekleniyor.
Star Wars serisine bu yıl 2 film daha ekleniyor.

Disney + Star Wars serisinin dokuzuncu halkası Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi filmini izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Disney'in CEO'su Bob Iger, filmler hakkında konuşarak, ''Kısa bir süre içinde çok fazla Star Wars filmi çektiğimizi ve yayınladığımızı düşündüğümüzü daha önce de açıkça söyledim'' dedi.

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi olarak da bilinen Star Wars 9, 20 Aralık 2019 yılında vizyonda olacak. Disney bünyesinde genişlemeye devam eden filmler hakkında konuşan CEO Bob Iger 'fazlasıyla Star Wars filmi' çektiklerini söyledi. Iger'in bu söylemi 'bıkkınlık' olarak algılansa da yayınlanan ve yayınlanacak olan filmler hayranlar için sevindirici oldu.

'Gişede hayal kırıklığına uğramadık'

BBC Radio ile bir röportaj gerçekleştiren Disney CEO’su Bob Iger, gelecekte çıkacak yeni Star Wars filmleri hakkında açıklamalarda bulundu. ''Kısa bir süre içinde çok fazla Star Wars filmi çektiğimizi ve yayınladığımızı düşündüğümüzü daha önce de açıkça söyledim''diyen Iger, filmlerin gişe performansları sebebiyle hiçbir zaman hayal kırıklığına uğramadıklarını ifade etti.

Star Wars serisinin 9. filmi 19 Aralık 2019 yılında yayınlanacak.
Star Wars serisinin 9. filmi 19 Aralık 2019 yılında yayınlanacak.

Star Wars evreninde her filmin önemli olduğunu belirten CEO önemli olanın nicelik değil nitelik olduğunu söyledi.

'Zamanlama konusunda dikkat etmek gerek'

Dünya çapında 392 milyon dolar gişe hasılatı yapan Han Solo spin-off hayal kırıklığı yaşatmıştı. Disney CEO'su Iger bu konuyla ilgili olarak da zamanlama konusunda biraz daha dikkatli olacaklarını belirtmişti.

Yönetmen koltuğunda Ron Howard’ın oturduğu Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi, Aralık 2017’de vizyona girmişti. Dünya çapında topladığı 1,3 milyar dolar hasılatla tüm zamanların en başarılı Star Wars filmi olan Star Wars: Son Jedi’den sadece beş ay sonra yayınlanmıştı.

Bu yıl iki tane Star Wars filmi izleyeceğiz. Bunlardan ilki, 1983 yılındaki Jedi'nin Dönüşü filmindeki olaylardan beş yıl sonrasını anlatacak olan Disney+ dizisi Mandalorian olurken diğeri ise 20 Aralık’ta vizyona girecek Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi olacak.

7.500 TV programı, 25 dizi ve 10 film: Disney'in gövde gösterisi

Bob Iger cephesinden yapılan açıklamalarda, Disney+'ın ilk etapta 7.500 güncel ve şu an için yayınlanmayan televizyon programı, 25 orijinal dizi ve 10 orijinal film barındıracağının altı çizildi. NationalGeographicChannel gibi birçok önemli kuruluşla da iş birliğine giden Disney+, 250 saatlik belgesel de içerecek. İçeriklerin tamamı çevrimdışı izlenebilecek ve 4K çözünürlükte olacak.

Disney + Netflix'in bünyesindeki yapımları da geri aldı.
Disney + Netflix'in bünyesindeki yapımları da geri aldı.

12 Kasım 2019'da Kuzey Amerika'da piyasaya sunulacak olan Disney+, birkaç farklı proje ve süreç sonucunda tüm dünyadaki yerini almış olacak. Disney+'ın 'aylık ödeme' tarifesi ise 7 dolar yani 40 TL seviyesinde karşımıza çıkacak. Netflix'in 'içerik hükümdarlığını' zora sokması beklenen Disney+, birçok farklı açıdan umut vadetmeyi sürdürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >