Dünyadaki en ölümcül turistik yerler

genel
genel

Tatil planı yapmaya çalışan adrenalin tutkunları için dünyanın en tehlikeli turistik yerlerini derledik.

Tatil deyince bazılarının aklına deniz, kumsal gelirken bazılarının aklına adrenalin dolu tatiller gelir. Bu ikinci grup için, kalp atışlarını hızlandıracak bir tatil listesi hazırladık. Tecrübesiz maceracı tatilciler için tehlikeli olan bu liste, yanlarında deneyimli insanların olmadığı takdirde ölümcül sonuçlar doğuracak tatiller ortaya çıkabilir. Dünyanın en ölümcül 5 turistik yeri:

Moher Kayalıkları, İrlanda
Moher Kayalıklarını yılda 1 milyon kişi ziyaret etmektedir. Kayalıklardaki ölüm sayısı hakkında kesin bir sayı olmamasına rağmen çeşitli raporlar mevcut. Bu ölümlerin nedeni olarak kayalıkların dik, engebeli zeminden, emniyet şeridinin olmamasından, yağmurdan ve kuvvetli rüzgarlardan kaynaklandığı düşünülmektedir.
Moher Kayalıkları, İrlanda Moher Kayalıklarını yılda 1 milyon kişi ziyaret etmektedir. Kayalıklardaki ölüm sayısı hakkında kesin bir sayı olmamasına rağmen çeşitli raporlar mevcut. Bu ölümlerin nedeni olarak kayalıkların dik, engebeli zeminden, emniyet şeridinin olmamasından, yağmurdan ve kuvvetli rüzgarlardan kaynaklandığı düşünülmektedir.
Half Dome, Yosemite Ulusal Parkı
Yosemite Ulusal Parkı'ndaki en uzun ve kesinlikle en tehlikeli zammı yeri olan Half Dome’in zirve noktasına ulaşabilmek için, dağcılar bir günlük yürüyüşe ihtiyaç duyar. Bu zirve noktasına ulaşma yolunda 60’tan fazla kişi öldü.
Half Dome, Yosemite Ulusal Parkı Yosemite Ulusal Parkı'ndaki en uzun ve kesinlikle en tehlikeli zammı yeri olan Half Dome’in zirve noktasına ulaşabilmek için, dağcılar bir günlük yürüyüşe ihtiyaç duyar. Bu zirve noktasına ulaşma yolunda 60’tan fazla kişi öldü.
New Smyrna Plajı, Florida
Florida'nın New Smyrna Plajı kaydedilenlere göre tarihte yaklaşık 250 köpek balığı saldırısı rapor edilmesine rağmen her sene yüksek sayıda turiste ev sahipliği yapıyor.
New Smyrna Plajı, Florida Florida'nın New Smyrna Plajı kaydedilenlere göre tarihte yaklaşık 250 köpek balığı saldırısı rapor edilmesine rağmen her sene yüksek sayıda turiste ev sahipliği yapıyor.
Colorado Nehri
1.450 mil uzunluğundaki Colorado Nehri, özellikle şiddetli yağmurlar ve erimiş karın su seviyesinin arttırmasıyla geçtiğimiz sene boğulma olaylarından dolayı 15 kişi hayatını kaybetti.
Colorado Nehri 1.450 mil uzunluğundaki Colorado Nehri, özellikle şiddetli yağmurlar ve erimiş karın su seviyesinin arttırmasıyla geçtiğimiz sene boğulma olaylarından dolayı 15 kişi hayatını kaybetti.
Mont Blanc, Chamonix
Alp dağlarının bir parçası olan Mont Blanc, Avrupa'nın en yüksek tepesidir. Raporlara göre yılda yaklaşık olarak 100 ölümcül olay kaydedilmiş. Bununla birlikte, bu yüksek sayı her yıl 30.000 kişinin tırmanmaya kalkıştığı düşünüldüğünde sonuç şaşırtıcı değil.
Mont Blanc, Chamonix Alp dağlarının bir parçası olan Mont Blanc, Avrupa'nın en yüksek tepesidir. Raporlara göre yılda yaklaşık olarak 100 ölümcül olay kaydedilmiş. Bununla birlikte, bu yüksek sayı her yıl 30.000 kişinin tırmanmaya kalkıştığı düşünüldüğünde sonuç şaşırtıcı değil.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >