Dünyanın en çok kazanan YouTuber'ı 4 yaşında

Çocuk YouTuberlar giderek  artıyor.
Çocuk YouTuberlar giderek artıyor.

Sosyal medya günümüzde sadece gençlere değil çocuklara da hitap ediyor. Özellikle YouTube'da çocukların ürettiği çok fazla içerik bulunuyor. Bu çocuk YouTuberlardan birisi de henüz 4 yaşında olan Gabriella. Dünya onu Gaby olarak tanıyor. İngiltere'nin en çok kazanan YouTube yıldızı olan Gaby, dünya sıralamasında 4. sıraya yerleşti.

YouTube artık yetişkinlere değil, çocuklara da hitap etmeye başladı. Özellikle ailelerin bu duruma kayıtsız kalmaması da çocukları üzerinden para kazanmasına neden oluyor. Bu örneklerden biri de 4 yaşında Gabriella.

Annesi öncü

İngiltere'nin kuzeyinde yaşayan Letonya asıllı iki çocuk annesi Sabine çocuklarının izledikleri YouTube videolarını taklit ettiklerini fark etti. Bunun üzerine 3 yıl önce kızı Gabriella ve oğlu Alex'e bir YouTube kanalı açtı. Genç kadın, kızının gördüğü ilgi üzerine kanala Toys and Little Gaby (Oyuncaklar ve Küçük Gaby) ismi verdi.Kanalda kızının oyuncak paketlerini açma ve oyun videolarını paylaşmaya başladı.

Sabine ve çocukları, Gabriella, oğlu Alex.
Sabine ve çocukları, Gabriella, oğlu Alex.

Kanalın abone sayısı çok yüksek

Haftada iki-üç kez video yayınlanan kanalın abone sayısı 10.9 milyonu aştı. İzlenme sayısı ise 3.6 milyarı geçti. Kanalın yıllık kazancı ise 1 milyon sterline (7.4 milyon TL) ulaştı. Bugün 4 yaşında olan Gaby, İngiltere'nin en çok kazanan YouTube yıldızı oldu. Gaby aynı zamanda dünyanın en çok kazanan 4. YouTube yıldızı olmayı başardı.

Gzt video yaptı

Biz de Gzt.com ekibi olarak bu konuda hakkında bir video hazırladık. Videoyu izlemeniz için aşağıya bırakıyoruz.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >