Ekonomi yazarı Prof. Dr. Güngör Uras hayatını kaybetti

Prof. Dr. Güngör Uras
Prof. Dr. Güngör Uras

Bir süredir sağlık sorunları sebebiyle tedavi gören ekonomi yazarı Prof. Dr. Güngör Uras hayatını kaybetti.

Ekonomi yazarı Prof. Dr. Güngör Uras, dün saat 19.00 sıralarında Şişli’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uras, ekonomi adına geliştirdiği ‘Ayşe teyze’ ve ‘Ali Rıza amca’ modelleriyle tanınıyordu.

Uras’ın cenazesi 22 Ağustos 2018 Çarşamba günü Bebek Camisi’nde öğleyin kılınacak cenaze namazın ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

1933 yılında Düzce’de doğan Uras, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuydu. Profesörlük unvanını Marmara Üniversitesi’nden alan Uras, 1998 yılından bu yana Milliyet Gazetesi ve Dünya Gazetesi'nde ekonomi konularında köşe yazarlığı yapıyordu.

Prof. Dr. Güngör Uras
Prof. Dr. Güngör Uras

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Uras’ın vefatıyla ilgili Twitter’den taziye mesajı yayınladı.

İbrahim Kalın'dan taziye mesajı

İbrahim Kalın
İbrahim Kalın

Uras’a Allah’tan rahmet dileyen Oktay, “Yazı ve görüşleriyle Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan, ekonomi biliminin herkesçe anlaşılması için çaba sarf eden bilge bir kişiyi kaybettik” ifadelerini kullandı. Uras’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle taziye dileklerini ileten Kalın ise, “Finansal okuryazarlığa ve ülkemizin ekonomik önceliklerine her vesileyle ve sade bir dille dikkat çeken kıymetli bir insanı kaybettik” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >