En mükemmel 7 okyanus manzarası

Son Marroig – Mallorca, İspanya.
Son Marroig – Mallorca, İspanya.

Dünyada birçok güzellik var. Bu güzellikler içinde en dikkat çekenlerden birisi de okyanus manzaraları. En iyi okyanus manzaralarını merak ediyorsanız haberimize göz atın.

Denize bakmak her zaman insanı Özellikle bakmaya değer manzaralar daha dikkat çekicidir. Biz de buradan yola çıkarak dünyadaki en güzel okyanusların nerede olduğunu sizler için hazırladık. İşte 7 okyanus manzarası;

St. John’s Head, Hoy – Okrneys, İskoçya

  • Hoy adasının kuzey ucunun yakınında, Britanya’nın en dik deniz uçurumu bulunur. St. John’s Head olarak bilinen bu uçuruma çıkmak oldukça yürek istiyor. Bu manzaranın tadını çıkartmak isteyen; ama o uçuruma çıkmak istemeyenler ise günde 3 kez sefer yapan Scrabster – Stromness feribotu ile bu manzaranın tadını çıkartabilirler. Buraya gitmek için en iyi zaman, bir yaz akşamüstü güneş batımıdır.

Coast Road – Batı Sahra

  • Paris – Dakar Rallisi’nin en uzaktaki ayaklarından biri olan Batı Sahra’daki Coast Road, Atlantik sahiliyle uçsuz bucaksız çölü birbirinden ayırır. Bu asfalt yoldan giderken palmiye ağaçlarıyla kaplı vahaları ve donuk lagunları geçiyorsunuz. Buraya önceden yerleştirilmiş ve henüz patlamamış olan mayınlara denk gelmemek için, yol dışında giderken mutlaka bir rehberle yola çıkın. Batı Sahra derin deniz balıkçılarının, uçurtma tutkunlarının ve kum sörfçülerinin uğrak mekanlarındandır.

Kalaupapa – Molokai

  • Kalaupa Ulusal Tarihi Parkı’ndan yaklaşık 5 km’lik bir patikayı takip ederek bu harika manzaraya ulaşabilirsiniz. Kalaupapa, Pasifik Okyanusu kıyısında 1010 metre yüksekliğindeki dünyanın en yüksek deniz kenarındaki faleze ev sahipliği yapar. Bu falezler buradaki kolonilere doğal bir koruma alanı sağlamıştır. Her ne kadar 1969’da koloni buradan taşınsada bazı yerliler burada yaşamaya devam etmektedirler.

Cape Leeuwin – Avustralya

  • Avustralya’nın en güney batı ucu olan Cape Leeuwin, Hitn Okyanusu’nun Avustralya’lıların Southern Okyanusu ile karıştığı yerdeki bir deniz feneridir. Bu deniz feneri, dünyanın en işlek ve en tehlikeli deniz yollarından birini korumakla görevlidir. Yaz mevsiminde buraya gelip sonsuz deniz manzarasının tadını çıkartabilirsiniz. Normal turlar genellikle gündüz saatlerinde düzenleniyor.

Son Marroig – Mallorca, İspanya

  • Viyana’daki resmi hayatından sıkılan Avusturya’nın Arşidüğü Ludwig Salvatore (1847-1915), Mallorca’nın kuzey kıyılarında bulunan Son Marroig’in manzarasına aşık olmuş ve burada bir evi satın almış. Burayı gezmek için müzeden izin alıp, 3.2 km’lik yolu yürüyüp bu harika manzaranın tadını çıkartabilirsiniz.

Latrabjarg – İzlanda

  • İzlanda’nın en uzaktaki bölgesi olan Westfjords, dünyanın en büyük kuş yamaçlarından birine ve usturagagalı alk kuş turuna ev sahipliği yapar. Avrupa’nın en batı kısmı olan bu nokta, 444 metre yüksekliğinde ve 14 km uzunluğundadır. Bu bölgenin ziyaretçileri bu kuş cennetinin dışında beyaz kumsalı ve açıklarda gözüken Snæfellsjökull buzulunu görmek için de gelirler. Latrabjarg’a araba ile gitmek mümkün. Patreksfjörður’dan 60 km uzaklıktadır.

Sur to Aija – Umman

  • Umman’ın Kuzeybatı sahilindeki Sur kasabasında, Aija körfezinin nefes kesen manzarasının tadını çıkartabilirsiniz. Pastel renkli, süslü tüccar evleri, taşlı sahillerle çevrilmiştir. Balıkçıların yelkenlileri suyun üstünde dalgaların eşliğinde adeta dans eder. Sur, Muscat sahilinden 144 km uzaklıkta. Manzara yüksek kesimlerden daha iyi gözükmektedir.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >