Filistin hareketi BDS: Özcan Deniz İsrail'de konser vermesin

Özcan Deniz'e İsrail'de konser vermemesi için çağrı yapıldı.
Özcan Deniz'e İsrail'de konser vermemesi için çağrı yapıldı.

Başarılı dizi İstabullu Gelin, İsrail'de oldukça ilgiyle takip ediliyor. Dizi bu ilgiye karşılık başrol oyuncusu Özcan Deniz'in, ülkenin en büyük spor ve eğlence salonu olan Menora Mivtachim Arena'da düzenlenecek olan etkinlikte Türkiye'den 20 müzisyen ile beraber bir konser vermesini kararlaştırdı. Ancak, İsrail'e boykot çağrısı yapan BDS Hareketi, şarkıcının Tel Aviv'de planlanan konserde sahne almaması ve Apartheid İsrail rejimini eğlendirmemesi için çağrıda bulundu.

Başrollerini Özcan Deniz, Aslı Enver gibi ünlü isimlerin paylaştığı Türkiye'nin sevilen dizilerinden biri olan İstanbullu Gelin,İsrail'de de büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Sezon sonu itibariyle final vermeye hazırlanan dizinin ünü ülke sınırlarını aştı.

İngilizce yayımlanan Jerusalem Post, dizinin oyuncuları Özcan Deniz ve Aslı Enver'in katılacağı ve Nisan ayında Tel Aviv'de düzenlenecek bir etkinliğin Pazartesi günü satışa çıkan biletlerinin birkaç saat içinde tükendiğini duyurmuştu. Ancak bu etkinlik ile ilgili bir çağrı geldi.

Aslı Enver dizinin bu sene final yapacağını duyurmuştu.
Aslı Enver dizinin bu sene final yapacağını duyurmuştu.

'Konser vermesin'

İsrail'e boykot çağrısı yapan BDS Hareketi Aslı Enver ve Özcan Deniz'in Tel Aviv'de plananlan konserde sahne almaması ve Apartheid İsrail rejimini eğlendirmemesi için çağrıda bulundu.Hareket sosyal medya hesabından bir çağrı yaparak oyunculara seslendi.

Aslı Enver ve Özcan Deniz dizide başrolü paylaşıyor.
Aslı Enver ve Özcan Deniz dizide başrolü paylaşıyor.

Sosyal medya açıklaması

Hareket sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullandı:

"Aslı Enver ve Özcan Deniz'i Tel Aviv'de sahne almamaya, Apartheid İsrail rejimini eğlendirmemeye davet ediyoruz. Üzerinde şarkılar söyleyeceğiniz sahne, yüzlerce yıl Filistinlilere ev sahipliği yapmış, toprağıyla onları besleyen Yafa şehrini yutan işgalin bir parçasıdır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >