Galler Prensesi Diana'nın 22. ölüm yıl dönümü: Hükümet kazaya dair delilleri gizliyor

Prenses Diana.
Prenses Diana.

● İngiliz Kraliyet Ailesi üyelerinden Diana Spencer, 31 Ağustos 1997 yılında Paris'te geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

● Ölümünün üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen halen sevgiyle anılan Spencer, yaşadığı dönemde yaptığı iyilik çalışmalarıyla dünya çapında tanındı.

● Kraliyet ailesinde Prenses unvanını kullanan ilk isimlerden olan Diana'nın ölümüne dair deliller ise İngiliz Hükümeti tarafından gizleniyor.

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin en sevilen üyelerinden birisi olan Prenses Diana, ölümün 22. yılında sevgi ile anılıyor. Her hareketiyle yaşadığı döneme damga vuran ve dünya çapında tanınan Diana, tatil için gittiği Paris'te trafik kazası geçirerek hayatını kaybetti.

Diana'nın ölüm nedeni

Prens Charles'ın ilk eşi, Prensler Harry ve William'ın annesi Diana Spencer, Dodi Al Fayed'in de içinde olduğu araçla trafik kazası geçirerek hayatını kaybetti. Diana her ne kadar kaza yaparak hayatını kaybetmiş olsa da suikast iddiaları yıllar geçmesine rağmen gündemden düşmedi.

Prenses Diana, Prens William ve Prens Charles
Prenses Diana, Prens William ve Prens Charles

İngiliz hükümeti delileri gizledi

Prens Charles'le boşandıktan sonra yeniden evlenmeye hazırlanan Lady Diana tatil için Paris'e gitti. Paris'te otel çıkışı görüntülenen Diana daha sonra şoförünün kullandığı araca bindi. Gelen bilgiler ise Prenses'in basından kaçmak istediği yönündeydi.

Diana, arkadaşı Dodi ve şoförün ölümüyle sonuçlanan korkunç kaza, gece yarısı bir tünelde gerçekleştiği için ne olup ne bittiği tam olarak bilinmiyor. İngiliz hükümeti herkesi üzen ölüme dair delilleri Resmi Sırlar Kanunu kapsamına sokarak sansür uyguladı ve gizledi.

Prenses Diana'nın kaza yaptığı araç
Prenses Diana'nın kaza yaptığı araç

'Neler oluyor?'

20 yıl önce Paris'te geçirdiği trafik kazasının ardından hayatını kaybeden Galler Prensesi Diana'nın son sözleri açıklandı. Olaya müdahale eden ekibin başında bulunan Xavier Gourmelon, kazaya müdahale ettiği sırada Prenses Diana'nın kurtulacağına emin olduğunu söyledi. Gourmelon, Diana'nın son sözlerinin, "Tanrım, neler oldu?" şeklinde olduğunu belirtti.

Prenses Diana, Prens Charles'tan boşandıktan kısa bir süre sonra öldü
Prenses Diana, Prens Charles'tan boşandıktan kısa bir süre sonra öldü

'Yaşayacağını düşünüyordum'

Prens Harry ve Prens William anma törenine katılacak

Prens William ve Prens Harry, anneleri Prenses Diana'nın 22. ölüm yıldönümünde Kensington Sarayı'nda bir araya gelecek. Anmaya eşleri ve çocukları da katılacak.

Prens William ve Prens Harry / Diana'nın cenaze töreni
Prens William ve Prens Harry / Diana'nın cenaze töreni

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >