Game of Thrones'tan Donald Trump'a tepki: Bizi kullanma

ABD Başkanı Donald Trump, Game of Thrones dizinin kötü karakterlerinden Kral Joffrey'nin büyümüş haline benzetildi.
ABD Başkanı Donald Trump, Game of Thrones dizinin kötü karakterlerinden Kral Joffrey'nin büyümüş haline benzetildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran yaptırımlarının ikinci aşaması öncesinde Game of Thrones'un meşhur repliği 'Kış geliyor'u paylaşınca büyük tepki topladı. Dizinin yapımcısı ve dağıtımcısı olan HBO televizyon kanalı, "Böyle bir mesajlaşmanın yapılacağının farkında değildik, markamızın siyasi amaçlar için uygunsuz kullanılmamasını tercih ederdik" açıklamasında bulundu.

"Bizi kullanma!"

Trump'ın bu paylaşımının üzerine, dizinin yapımcısı ve dağıtımcısı olan HBO televizyon kanalı CNN'e yaptığı açıklamada; "Böyle bir mesajlaşmanın yapılacağının farkında değildik, markamızın siyasi amaçlar için uygunsuz kullanılmamasını tercih ederdik" dedi.

"Korku, kılıçtan daha keskindir"

                                    Dizinin esinlendiği kitabın yazarı olan George R.R. Martin de attığı tweetinde 6 Kasım'da ABD'de düzenlenecek ara seçimlere atıfta bulunarak, "Korku, kılıçtan daha keskindir. 6 Kasım'da oy verin" ifadesini kullandı.
"Korku, kılıçtan daha keskindir" Dizinin esinlendiği kitabın yazarı olan George R.R. Martin de attığı tweetinde 6 Kasım'da ABD'de düzenlenecek ara seçimlere atıfta bulunarak, "Korku, kılıçtan daha keskindir. 6 Kasım'da oy verin" ifadesini kullandı.
Trump'ı, dizinin kötü karakterine benzetti

                                    Trump karşıtı bir edebiyatçı olduğu bilinen Martin, geçen ay New York Times dergisiyle yaptığı bir röportajda; Trump'ı dizinin kötü karakterlerinden Kral Joffrey'nin büyümüş hali olarak tanımlamıştı: "Aynı duygusal olgunluğa sahipler."
Trump'ı, dizinin kötü karakterine benzetti Trump karşıtı bir edebiyatçı olduğu bilinen Martin, geçen ay New York Times dergisiyle yaptığı bir röportajda; Trump'ı dizinin kötü karakterlerinden Kral Joffrey'nin büyümüş hali olarak tanımlamıştı: "Aynı duygusal olgunluğa sahipler."
Dizi oyuncularında da tepki geldi

                                    Dizinin oyuncuları Maisie Williams ve Sophie Turner da Twitter'dan yaptıkları paylaşımlarda Trump'ın tweetini eleştirdi.
Dizi oyuncularında da tepki geldi Dizinin oyuncuları Maisie Williams ve Sophie Turner da Twitter'dan yaptıkları paylaşımlarda Trump'ın tweetini eleştirdi.
Asıl hamle, İran'dan geldi!

                                    Trump'a karşı asıl hamle, İran cephesinden geldi. İran Devrim Muhafızları'nın Komutanı Kasım Süleymani de yine aynı diziye atıfla, "Sana karşı duracağım" yazan bir poster paylaştı.
Asıl hamle, İran'dan geldi! Trump'a karşı asıl hamle, İran cephesinden geldi. İran Devrim Muhafızları'nın Komutanı Kasım Süleymani de yine aynı diziye atıfla, "Sana karşı duracağım" yazan bir poster paylaştı.
Ne olmuştu? 

                                    ABD, İran ile 2015 yılında varılan nükleer anlaşmayla kaldırılan tüm yaptırımları yeniden yürürlüğe koyma kararı almıştı. ABD'nin bu ülkeye yönelik ilk aşama yaptırımlarının 7 Ağustos'ta yürürlüğe girmesinin ardından, ikinci dalga yaptırımlar da devreye girdi.
Ne olmuştu? ABD, İran ile 2015 yılında varılan nükleer anlaşmayla kaldırılan tüm yaptırımları yeniden yürürlüğe koyma kararı almıştı. ABD'nin bu ülkeye yönelik ilk aşama yaptırımlarının 7 Ağustos'ta yürürlüğe girmesinin ardından, ikinci dalga yaptırımlar da devreye girdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >