Hapis cezası alan Pucca lakaplı Selen Pınar Işık'ın imza günü iptal edildi

Selen Pınar Işık'ın kitabı çok satanlar listesinden de kaldırıldı.
Selen Pınar Işık'ın kitabı çok satanlar listesinden de kaldırıldı.

Pucca lakabıyla bilinen Selen Pınar Işık, sosyal medya üzerinden uyuşturucu maddeye özendirdiği gerekçesiyle 5 yıl 10 gün hapis cezası aldı. Dün mahkemenin açıkladığı karardan sonra gözyaşlarını tutamayan Pınar Işık'a bir şok da kitabını çıkardığı yayınevinden geldi. Yeni çıkardığı kitabı için imza günü düzenleyecek olan Işık, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, ''Çeşme'de gerçekleşecek olan imza günüm maalesef iptal edildi'' dedi.

Pucca lakabıyla bilinen kitap yazarı Selen Pınar Işık, sosyal medya üzerinden uyuşturucuyu özendirdiği gerekçesiyle hapis cezası aldı. Önce 7 yıl olarak açıklanan ceza iyi hal indirimine gidilerek 5 yıl 10 aya düşürüldü. Sosyal medya üzerinden açıklama yaparak gözyaşlarına boğulan Pınar Işık'a bir şok da yayınevinden geldi.

İmza günü iptal edildi

Eski eşinden destek geldi

Işık'ın, uyuşturucuya özendirme suçundan yargılandığı davayı karara bağlayan mahkeme, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu cezanın ardından eski eşi Serhat Osman Karagöz, mahkeme kağıdının bir bölümünü sosyal medya hesabından paylaşarak Pınar Işık'a destek verdi.

Pucca lakabıyla tanınan Selen Pınar Işık, gözyaşları içerisinde açıklama yaparak verilen karara isyan etti
Pucca lakabıyla tanınan Selen Pınar Işık, gözyaşları içerisinde açıklama yaparak verilen karara isyan etti

Avukatı beraatini talep etti

İstanbul Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Işık ve Aydoğduoğlu katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti. Müvekkili Pınar Işık'ın üzerine atılan uyuşturucu madde kullanımını özendirme suçunu işlemediğini söyleyen avukat Ali Furkan Tatlı, "Suçun oluşması için özendirme kastı gerekir. Hatta uyuşturucu karşıtı tweetler atmıştır. İfade özgürlüğü kapsamında müvekkilimin kişisel hakları zedelenmektedir. Beraatini talep ederiz" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >