Hasta olduğunu anlaman için yatak döşek yatman gerekmiyor

İdrar rengi, avuç içi, dişler, tırnaklar, saçlar, ter kokusu ve daha birçok şey vücudunuzun sağlıklı olup olmadığını gösteriyor. Peki hangi hastalık nerede, nasıl sinyal veriyor?

Vücudumuz sağlıklı olup olmadığımızı birçok şekilde farklı yollarla gösteriyor. Önemli olan verilen sinyalleri iyi değerlendirmek ve buna uygun önlemler almak. Özellikle aniden başlayan baş ağrıları, tırnaklarda görülen lekeler sinsice baş gösteren hastalıkların göstergesi.

İdrar rengi: İdrar rengi genellikle vücuttaki bir problemin göstergesi. Bu nedenle ilgili hastalığın erken anlaşılmasında yardımcı olacak önemli bir işaret. Vücudunuzda su oranı yeterli ise idrarınız açık renkte olacaktır ve bu da sağlığınızın iyi olduğunun gösteriyor. Renginde koyuluk ve koku farklılığı var ise bir şeyler ters gidiyor olabilir.



Tırnaklar: Vitamin yetersizliği ve mantar deyip geçilse de tırnaklardaki şekil bozuklukları ve zayıflıklar ciddi sağlık sorunlarının habercisi. Tırnaklarınızda sarama ve kalınlaşma varsa enfeksiyon kapmış olabilirsiniz. Tersi beyaz lekeler varsa bu kalsiyum eksikliğine işaret.



Diş: Diş ve diş eti hastalıkları uzun dönemde kalbe zarar verebiliyor. Dişlerinizi fırçalarken bile kanayan dişlere sahipseniz bazı sağlık sorunlarına sahipsiniz demektir. Ayrıca ağız üstü yatmak ağız salyalarını daha da artırıyor bu da dişlerinizi zayıflatan başka bir etken.


Ten: Genellikle çarpma sonucu oluşan morartılar kendiliğinden geçebiliyor. Ancak sebepsiz yere deride meydana gelen morartı, kızarıklık, kaşınma vücuttaki bazı problemlere işaret olabilir. Tavsiyemiz, her duştan sonra düzenli kontrol etmeniz bedeninizi.



Saçlar: Saç renginizdeki değişimler tamamıyla yaşadığınız stresle doğru orantılı. Bu bakımdan saç incelmelerine dikkat! Zira bu tiroit kaynaklı olabilir.



Ter kokusu: Aşırı derecede keskin bir kokuya sahipseniz bir hekime başvurmanızda fayda var. Bunun yanında yeyip içilen besinler ter kokusu için bir etkendir. Dengeli beslenme ve vücut bakımı bu bakımdan çok önem taşıyor.



Kilo: Ani kilo alma ya da verme hiç de normal olmayan bir duruma işaret olabilir. Özellikle vücuttan atılması gereken sıvı atılmadığında şişlikler görülebilir. Bu bakımdan böbrek hastalıklarına dikkat!



Benlerin artması ya da büyümesi: Özellikle avuç içi veya topukta çıkan benlere dikkat etmekte fayda var. Deri kanseri riski açısından önem taşıyor benler.












Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >