Hayvanların 7 ilginç özelliği

Bukalemun.
Bukalemun.

Yeryüzünde yaşayan birbirinden farklı ve birbirinden ilginç özellikleri olan hayvanlar var. Bukalemundan penguenlere kadar çeşitli hayvanların ilginç özelliklerini merak ediyorsanız haberimize göz atın.

Yeryüzünde çoğu hayvanı severken çoğuysa bize ürkütücü gelebiliyor. Bu hayvanların ise birbirinden değişik ilginç özellikleri var. Okuduğunuzda şaşıracağınız çeşitli hayvanların en ilginç 7 özelliğini sizler için derledik. İşte o 7 ilginç özellik;

Bukalemun

  • Bukalemun sürüngenler familyasındandır ve duygularına göre renk değiştirirler. Bu hayvanların en ilginç özelliğiyse dillerinin vücutları kadar uzamasıdır. Ayrıca Bukalemun birçok yönden kertenkeleden farklılık gösterir.

Sincap

  • Uzun kuyruklu tüyleriyle dikkat çeken sincaplar Anadolu'da 'Çekelez' olarak bilinir. sincapların en ilginç özelliğiyse, cevizleri gömdükleri yerde unutmalarıdır.

Köpek balıkları

  • Köpek balıkları kıkırdaklı balıklar sınıfındandır ve yaşam süreleri 30 yıldır. Köpek balıklarının en ilginç özellikleriyse 94 litre su içerisindeki bir damla kanı bile fark etmeleridir.

Deve kuşu

  • Deve kuşu Afrika kökenli ve uçamayan bir kuştur. Deve kuşunun en ilginç özelliğiyse attan bile hızlı koşmasıdır. Ayrıca erkek deve kuşları bir aslan gibi kükreyebilir.

Köpek

  • Köpekler boz kurdun alt türlerindendir. Memeli ve etçil olan bu hayvanların yaşam süresi 13 yıldır. Köpeklerin en ilginç özelliğiyse, burun izlerinin eşsiz olmasıdır.

Çita

  • Çita kedigiller familyasının bir üyesidir. Hızlı koşmasıyla bilinen çita Afrika'da yaşar. Çitaların en ilginç özelliğiyse, 96 km hıza 3 saniyede yetişmeleridir.

Penguen

  • Perde ayaklı deniz kuşları olan penguenler Güney Kutbu, Yeni Zelanda, Avustralya, Güney Amerika, Güney Afrika ve hatta Galapagos kıyılarında yaşarlar. Penguenlerin en ilginç özelliğiyse avlanmak için 80 km yol kat etmeleridir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >