Her gün su gibi tükettiğiniz gazlı içeceklerin, sağlığınızı tetikleyen zararları

Gazlı içeceklerin zararları
Gazlı içeceklerin zararları

Günümüzde tüketimi konusunda sınır tanınmayan gazlı içecekler, taşıdıkları zararlar sebebiyle insan sağlığını tehdit ediyor. İşte gazlı içeceklerin insan sağlığına verdiği zararlar.

Gazlı içecekler, günümüzde tüketimi en sık olan içeceklerden. İnsanların, su yerine ya da serinlemek amacıyla dahi içtikleri bu içeceklerin, insan sağlığına verdiği zararlar oldukça fazla.

Bu içerikte gazlı içeceklerin insan sağlığına vermiş olduğu zararları derledik. İşte gazlı içeceklerin insan sağlığına verdiği zararlar.

Diş Çürümeleri ve Diş Aşınmaları:

Diş çürümeleri
Diş çürümeleri

Asitli içeceklerin içerisinde bulunan şeker oranı, diş çürümelerine ve aşınmalarına yol açıyor. İçecekler içerisinde yer alan şeker oranı, diş minesine zarar veriyor ve çürüklerin oluşmasına sebep oluyor.

Kalp Hastalıkları:

Kalp hastalıkları
Kalp hastalıkları

Asitli veya gazlı içeceklerin içerisinde bulunan fruktoz, bu içecekleri tüketen kişilerde kalp hastalıklarının oluşmasına sebep oluyor. İlerleyen dönemlerde diyabet rahatsızlıklarına da yol açabiliyor.

Astım:

Astım
Astım

Asitli içeceklerin içerisinde bulunan sodyum benzonat, astım hastalığına neden oluyor. Koruyucu olarak kullanılan bu madde, egzamaya ve kurdeşen sorununa da neden oluyor.

Böbrek Hastalıkları:

Böbrek hastalıkları
Böbrek hastalıkları

Asitli içecek tüketimini aşırıya alan kişilerde böbrek aşı sorunları görülür. Bu içecekler, böbreklerin aşınmasına ve ileride böbrek hastalıklarının oluşmasına yol açmaktadır.

Kemik Erimesi:

Kemik erimesi
Kemik erimesi

Asitli içeceklerde bulunan fosforik asit, kemik hastalıklarının oluşmasına yol açıyor. Bu madde vücutta olan kalsiyumun dışarı atılmasına da neden olur.

Obezite:

Obezite
Obezite

İçerisinde bulunan şeker kişilerin kilo almasına neden olmaktadır. Aynı zamanda asitli içeceklerin içerisinde bulunan kafein, kişilerde bağımlılık hissi oluşturmaktadır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >