'Hiçbir kötü onun kadar sevilmedi': Joker gişede rekor kırmaya devam ediyor

Joker
Joker

Yapımcılığını Martin Scorsese'nin üstlendiği, yönetmen koltuğunda Todd Phillips'in oturduğu ve başrolünde Joaquin Phoenix'in yer aldığı 'Joker' filmi büyük tartışmalar gölgesinde 4 Ekim'de gösterime girdi. Film gösterim öncesi Joker karakterinin oluşturduğu olumsuz algı yüzünden eleştirmenler tarafından topa tutulsa da gişe rakamları gösteriyor ki sinemaseverlerin Joker'e ilgisi oldukça fazla. Buna göre ilk 3 günde tahmini 93.5 milyon dolar gelir elde ederek geçen yıl aynı dönemde gösterime giren Venom'un elinde bulunan ekim açılış rekorunu kırmayı başardı.

Çıkış tarihi yılan hikayesine dönen ve bir süredir de Joker karakterini hangi aktörün canlandıracağı üzerine tartışmalar çıkan filmin nihayet gösterime girdi.

Joker rolünü JoaquinPhoenix'in üstlendiği, yönetmen koltuğunda ToddPhillips'in oturduğu ve yapımcılığını Martin Scorsese'nin üstlendiği Joker, ilk kez kötü bir karakterin geçmişini ele almasıyla ve bunun seyirciler üzerinde oluşturabileceği 'olumsuz örnek' tartışmalarıyla ilk 4 günü geride bıraktı.

Joker filminde başrolü Joaquin Phoenix oynuyor
Joker filminde başrolü Joaquin Phoenix oynuyor

The Wrap’ta yer alan habere göre film, gösterime girdiği ilk gece Kuzey Amerika'da 13,3 milyon dolarlık (yaklaşık 76 milyon TL) gişe geliri elde ederek, geçen senenin rekortmeni Venom: Zehirli Öfke’yi (Venom) tahtından etti. Venom: Zehirli Öfke, geçen sene ekimde vizyona girdiği ilk perşembe gecesi 10 milyon dolarlık (yaklaşık 57 milyon TL) hasılata imza atmıştı.

Ekim ayı en iyi hafta sonu açılış rekoru da ilk hafta sonu 80,2 milyon dolar hasılat elde eden Venom: Zehirli Öfke’ye ait. Joker’in bu rekoru da kıracağı düşünülüyor.

Ekşi Sözlük'te Joker karakterini canlandırmaya en uygun 'Türk oyuncu' kimdir sorusu soruldu
Ekşi Sözlük'te Joker karakterini canlandırmaya en uygun 'Türk oyuncu' kimdir sorusu soruldu

Joker karakterini hangi Türk oyuncu canlandırabilir?

Ekşi Sözlük'te 'Joker karakterini oynayabilecek oyuncu' başlığıyla bir tartışma başladı. Yapılan yorumlarda öne çıkan isim Haluk Bilginer oldu. Biz de en iyi kişinin Bilginer olacağını düşünüyoruz!

Joker filminde başrol oyuncuları Phoenix ve De Niro'nun başarılı performansları dikkati çekerken, Türk oyuncular arsında kim Joker karakterini canlandırabilir sorusu gündeme gelmeye başladı. En güçlüaday ise başarılı oyuncu Haluk Bilginer oldu.

Diğer öne çıkan isimler ise: 'Aras Bulut İynemli, Burak Deniz, Özkan Uğur, Uraz Kaygılaroğlu, Erdal Beşikçioğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Serhat Kılıç, Ozan Güven, Ali Atay, Alperen Duymaz, Çağatay Ulusoy, Olgun Şimşek, Nejat İşler, Rıza Kocaoğlu, Erkan Kolçak Köstendil' oldu.

Joker kurgusal karakterinin sinemadaki tarihsel değişimi
Joker kurgusal karakterinin sinemadaki tarihsel değişimi

Heath Ledger'den Joaquin Phoenix'e: Joker'in tarihsel değişimi

Şüphesiz ki Batman denildiğini zaman akla direk onun tamamlayıcısı olan anti-kahraman 'Joker' gelir. Çizgi roman veya sinema tarihine bakıldığında birçok kötünün yer aldığı hatta bazılarının iyilerin önüne geçtiğini söyleyebiliriz. Fakat hiç bir kötünün Joker kadar sevildiğini görmek mümkün değildir.

Sahi insanlar neden kötüyü sever ki?

Hiç bir 'Kötü' senin kadar sevilmedi: Joker

Sıradan bir çizgi roman karakteri olarak tanımlanamayacak derinliğe sahip fenomen.

''Anarşi gördükleriniz değildir, inandıklarınız hiç değildir...''

mottosunun insanı. kaos teorilerinin pratiğe dökülmüş, etten kemikten yansıması. Batman'ın en büyük düşmanı olarak nitelendirilebilecek kadar sığ değil, nedensiz şiddetin, vandalizm'in, otoritenin sağladığı kurumsallaşmış tüm değerlerin sadece kaos için yer ile yeksan edilmesi isteğinin uzun uzun tartışılmasını sağlayacak kadar derin

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >