İlber Ortaylı'dan Trump'a: Dünya görüşü itibariyle cahil

Prof.Dr. İlber Ortaylı, yazdığı kitaplar ve yaptığı konuşmalar ile dikkat çekiyor.
Prof.Dr. İlber Ortaylı, yazdığı kitaplar ve yaptığı konuşmalar ile dikkat çekiyor.

Tarihçi ve yazar Prof.Dr. İlber Ortaylı katıldığı bir konferansta ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili konuştu. Ortaylı, ''Trump dünya görüşü itibariyle cahil bir adam. Onu tartışmayacağım bile, bunlar insanların hayatını çalan bir şebekedir'' dedi. Tarihçi Ortaylı, konferansta yoğun ilgiyle karşılaştı.

Türkiye'nin önemli değerlerinden biri olan tarihçi ve yazar Prof.Dr. İlber Ortaylı Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi tarafından Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nde 'Türkiye'nin Yakın Tarihi' konulu konferansına katıldı. Konferansta konuşma yapan Ortaylı'nın ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili söyledikleri dikkat çekti.

'Cahil adam'

Abd Başkanı Donald Trump ve Clinton'ı eleştiren Ortaylı;

“Ne diye Trump gibi biri ya da madam Clinton gibi bir kadın, buradaki herifleri tutuyor. Trump zaten bir kovboy kadar cahil, işletme okumuş ama dünya görüşü itibari ile cahil bir adam. Etrafındaki müşavirleri, sekreterleri, bakanları fazla bir şey değiller. O Clinton dediğimiz hatun güzel, akıllı. Bir kocası var halktan çıkma fakat kendisi iyi bir üniversitede okudu. İstediği kadar seçkin olsun, ağzı laf yapar car car bir kadın. Ne işi var bunları tutacak orada, bir mekanizma var ki tutuyor. Önemli bir şey bu, onun üzerinde durulması gerekiyor'' diye konuştu.

İlber Ortaylı Türkiye'nin en iyi tarihçisi olarak nitelendiriliyor
İlber Ortaylı Türkiye'nin en iyi tarihçisi olarak nitelendiriliyor

Fatih Sultan Mehmet'i övmüştü

İlber Ortaylı, Fatih Sultan Mehmet’in büyük bir hükümdar ve münevver olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Fatih’i diğer komutanlardan ayıran en önemli vasfı, İstanbul surlarını yıkacak teknolojinin organizasyonunu sağlamasıdır. Surları geçecek ve bunun teknolojisini getirecek organizasyon lazımdı fakat bu henüz yoktu.

Ortaçağın sonuna Rönesans’a hatta 17. yüzyıla kadar büyük bir ordu toplanması fevkalade büyük bir olaydır. Barutu ve topu Avrupalılar biliyor ama ne yapımı ne de sevkiyatına dair bir buluşları yoktu. Fatih’in ordusu ise hem top döküyor hem sevkiyatını sağlıyor. Gerçek anlamda Rönesans’ın ateşli silahlarını ilk kez Türkler kullanıyor. Bunun başında da 21 yaşındaki Fatih var. Bunun için büyük bir komutan ve istisnai'' ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >