Kedisinin iyileşmesi için 190 bin lira harcadı

Çetin Talay, kedisinin yanlış ameliyat kurbanı olduğunu, kendisinin de maddi ve manevi zarar uğradığını söyledi.
Çetin Talay, kedisinin yanlış ameliyat kurbanı olduğunu, kendisinin de maddi ve manevi zarar uğradığını söyledi.

Gaziantep'te yaşayan Çetin Talay 2 yıl önce vefat eden eşinden hatıra kalan ve geçtiğimiz yıl 5.kattan düşerek yaralanan kedisinin tedavi sürecinde 190 bin lira harcadı. Gaziantep'ten Ankara'ya kadar uzanan tedavi sürecinin ardından kedi, veterinerin de ihmali sonucu hayatını kaybetti.

Çetin Talay, eşinden kalan son hatırası Van cinsi kedisini hayatta tutabilmek için elinden gelen her şeyi yaptı ve bu süreçte 190 bin lira harcadı. Beşinci kattan düşerek beli kırılan kedi 1.5 yıl boyunca tedavi gördü. Fakat tedavi sürecinde yapılan yanlışlar nedeniyle hayata tutunamadı. Veteriner yaptığı hatayı kabul etti. Talay ise süreci yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Çetin Talay ve Van cinsi kedisi.
Çetin Talay ve Van cinsi kedisi.

"Kedim yanlış ameliyat kurbanı oldu"

Kedisinin kendisi için çok önemli olduğunu ve onu tedavi ettirmekten başka çaresi olmadığı için parayı bulup ameliyatı yaptırdığını söyleyen Çetin Talay, "Daha sonra ameliyat yapıldı ve kedimiz bize tekrar getirildi ama biz birkaç gün sonra kedimizin idrarını yapamadığını ve felçli kaldığını öğrendik. Tekrar aynı kliniğe götürdüğümüzde kedinin böbreklerinin taş ürettiğini söylediler ve bir iki hafta daha tedavi uyguladılar ama kedimizin acıları daha fazla artınca başka kliniğe gittik. O klinikte şok gerçeği öğrendik. Yapılan tahliller sonucu kedimizin ameliyatının yanlış yapıldığını, idrar kesesinin ve kuyruğunun felç olduğunu, ayaklarının sakat kaldığını ve ameliyatın sırt bölgesinden değil karın bölgesinden yapıldığını öğrendik. Bu nedenle organlarının tamamının zarar gördüğünü öğrendik" ifadelerini kullandı.

5. kattan düşerek beli kırılan zavallı kedi, 1.5 yıl boyunca tedavi gördü. Tedavi sürecinde ihmaller yapılan kedi hayatını kaybetti.
5. kattan düşerek beli kırılan zavallı kedi, 1.5 yıl boyunca tedavi gördü. Tedavi sürecinde ihmaller yapılan kedi hayatını kaybetti.

"Eşimden kalan tek hatıramdı"

Eşinden kendisine kalan tek hatıranın Van cinsi kedisi olduğunu söyleyen Talay, "Hayatını kaybeden eşimden hatıra kalan Van cinsi kedimle 2 yıl önce Gaziantep’e yerleştim. Kedim bir buçuk yıl önce beşincikattan aşağı düştü ve beli kırıldı. Olaydan hemen sonra kedimi tedavi ettirmek için bir kliniğe götürdüm. Orada da ilk müdahale yapıldıktan sonra iç kanamasının olmadığı ama belinin kırıldığı ve acilen Ankara’ya ya da bir veterinerlik fakültesine götürülüp ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Bizden de bunun için 15 bin lira talep edildi. Bizim de o kadar paramız olmadığı için farklı bir kliniğe götürdük. Orada da bizden 35 bin lira para talep edildi ve bize iki gün içinde Ankara’da bir hayvan hastanesine götürüp ameliyat edeceklerini ve hiçbir sorunun kalmayacağını söylediler. Biz de bu yüzden kabul ettik" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >