Kuruluş Osman başlıyor: Diziye dair tüm detaylar

Burak Özçivit, Kuruluş Osman dizisiyle birlikte ekranlara dönmeye hazırlanıyor.
Burak Özçivit, Kuruluş Osman dizisiyle birlikte ekranlara dönmeye hazırlanıyor.

Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı niteliğinde olan 'Kuruluş Osman' ile ilgili ilk fragman yayınlandı. TRT'deki macerasını sonlandıran dizi bu sezon ATV ekranlarında seyirci karşısına çıkacak. Başrolünde Burak Özçivit'in yer aldığı yapım, Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı gibi gözükse de içerisinde büyük farklılıklar barındırıyor.

5 yıl boyunca TRT ekranlarında seyirciyle buluşan Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncu kadrosu ve kurgusuyla reyting rekortmeni oldu. Her Çarşamba ekrana gelen ve güçlü bir izleyici kitlesine sahip olan dizi, sezon finali yaparak hikayenin 'Ertuğrul' kısmını sonlandırdı.

Yeni sezonda Kuruluş Osman ile izleyici ile buluşmaya hazırlanan ekip oyuncu kadrosundan başlayarak her alanda yeniliğe gitti.

Hangi kanalda yayınlanacak?

Kuruluş Osman dizisi, Diriliş Ertuğrul'un aksine TRT'de devam etmeyecek. Yapımcı Mehmet Bozdağ, dizinin ATV ekranlarında olacağını belirtti. Ekibin 5 yıl süren TRT macerası da böylece sonlanmış oldu.

ATV geçtiğimiz günlerde de dizinin fragmanını yayınlandı. Dizinin ne zaman ekrandaki yerini alacağı ise henüz belli olmadı.

Bölüm başına 325 bin TL

Diriliş Osman'ın başrol oyuncusu Burak Özçivit'in bölüm başına 325 bin TL alacağı öğrenildi. Oyuncunun aylık geliri 1 milyon 300 bin TL olacak. Özçivit, yakında ATV ekranlarında yayınlanacak olan dizi için at binme ve kılıç dersleri alıyor. Oyuncuya dizide Aslıhan Karalar eşlik edecek.

Aslıhan Karalar
Aslıhan Karalar

At binme, kılıç kullanma ve ok atma eğitimleri alıyor

Aslıhan Karalar, Malhun Hatun rolü için hazırlıklara başladı. Karalar, Riva’da gerçekleşen provalarda at binme, kılıç kullanma ve ok atma eğitimleri alıyor. Yapım için ayrıca tüm kadın oyuncuların, yemek pişirme dersi de aldığı öğrenildi.

Oyuncular haftanın dört günü çiftliğe giderek çalışmaya devam edecek.

Dizi nerede çekiliyor?

Osman Gazi dizisinin çekimleri için İstanbul-Anadolu yakasında, deniz kenarında çok büyük bir alana plato inşa edildi. Ertuğrul Gazi karakterine hayat veren Engin Altan Düzyatan, Kuruluş Osman dizisinde yer almayacak. Kuruluş Osman dizisinde Osman beyin hikayesinin 10’lu yaşlardan itibaren ekrana yansıyacak.

Bu dönemde ise Ertuğrul Gazi karakteri de dizide devam edecek. Yavaş yavaş dizi Ertuğrul Gazi döneminden Osman Bey dönemine geçiş yapacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >