La Casa de Papel'in senaristi: İstanbul değil Ankara karakteri planladık

La Casa de Papel'in senaristi, 'Ankara karakterini düşündüğünü ancak sonra vazgeçtiğini' söyledi.
La Casa de Papel'in senaristi, 'Ankara karakterini düşündüğünü ancak sonra vazgeçtiğini' söyledi.

Netflix'in orijinal yapımlarından biri olan La Casa de Papel 3. sezonuyla başladı.

Yeni sezonda dizide yer alacak şehir isimlerinin, Lizbon, Palermo, Marsilya ve Bogota olduğu açıklandı.

Bu açıklamanın ardından Türk izleyicisinin en çok merak ettiği konu, 3. sezonda İstanbul karakterinin yer alıp almayacağı oldu.

Diziyle ilgili açıklamada bulunan senarist Alex Pina, ''İstanbul değil Ankara karakteri planladık. Ama yapım aşamasında vazgeçtiğimiz karakterlerden biri oldu'' diyerek bu konuyla ilgili tartışmalara nokta koydu.

Netflix'in orijinal dizilerinden biri olan La Casa de Papel üçüncü sezonuyla bugün başladı. 3. sezonda da şehir isimleriyle anılacak olan karakterlerin içinde en merak edilen konuysa İstanbul isminin olup olmayacağıydı. Dizinin senaristi bir açıklama yaparak konuyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu.

'Ankara karakterini planladık'

Son yılların fenomen dizisi La Casa de Papel, 3. sezonuyla bugün yayınlandı. Dizi dergisi Episode’a konuşan dizinin senaristi Alex Pina, İstanbul karakteri hakkında açıklama yaptı. Pina, İstanbul değil Ankara karakteri planladıklarını anlattı.

'Bazı oyuncularla görüştük'

Dizinin senaristi Pina, “Ankara isminde bir kadın karakter fikri oluşmaya başlamıştı. Ankara rolü için bazı oyuncularla görüştük ama yapım aşamasında vazgeçtiğimiz karakterlerden biri oldu. Bazı oyuncularla görüştük ama hiç Türk oyuncuyla görüşmedik” dedi.

La Casa de Papel üçüncü sezonuyla başladı
La Casa de Papel üçüncü sezonuyla başladı

Oyunculardan hırsızlık açıklaması

La Casa de Papel dizisinin ilk iki sezonunda ekip darphaneyi soydu, üçüncü sezonda ise çok daha büyük bir soyguna girişecek. Oyuncularda bu konuyla alakalı bir açıklama yaparak gerçek hayatlarında da hırsızlık yaptıklarını söylediler.

  • Dizinin Profesörü Alvaro Morte, ''Damarlarımda o adrenalini, heyecanı hissetmek için aptalca nesneler çaldım.''
  • Dizinin Berlin'i Pedro Alonso, ''Şeker çaldım.''
  • Dizinin Lizbon”u Itziar Ituno,''Diş macunu çaldım. Ama sebebini söyleyemem.''
  • Denver”ı Jaime Lorente, ''Ergenliğimde arkadaşlarımla çok hırsızlık yapardım. Genelde karnımızı doyurmak için çalardık. Asla küçük esnaf, bakkal soymadık.''

La Casa de Papel, Fotoğraf / Netflix
La Casa de Papel, Fotoğraf / Netflix

'3 sezonun karşılığını bekliyoruz'

Dizinin senaristi Alex Pina, ''İzleyicilerin 3. sezona nasıl karşılık verecekleri büyük bir heyecan yaratıyor. Birinci ve ikinci sezondan daha kompleks bir hikaye anlatımına sahip ama tabii ki La Casa de Papel DNA’sı taşıyor. O yüzden izleyicilerin reaksiyonunu çok merak ediyoruz. Daha iyi olduğunu düşünüyoruz'' diyerek sezon hakkında beklenti içerisinde olduklarını belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >