Mazhar Alanson'a 'linç' ilk değil: 1988'de 'tarikatçı' diye suçlandı!

Mazhar Alanson.
Mazhar Alanson.

Mazhar Alanson Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği bir etkinlikte, 'Yandım' şarkısının 'Baka baka doyamadım, hem kokladım da' kısmını Kabe'ye yazdığını belirtmişti. Alanson, bu açıklamaları sonrası bazı kesimler tarafından yersiz eleştirilerin hedefi haline geldi. Ancak gerçeğin öyle olmadığı, 1988 yılında 'Sufi' adlı şarkıyla katıldığı Eurovision yarışmasıyla ortaya çıktı.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre Merkezi'nde şarkılarını seslendirdiği esnada, 'Yandım' şarkısını Kabe'ye ithafen yazdığını belirten başarılı sanatçı Mazhar Alonson, 'iktidara yaranmak için' bu tür açıklamalar yapıyor gibi yersiz eleştirilere maruz kaldı.

Mazhar Alanson, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde konser verdi.
Mazhar Alanson, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde konser verdi.

1988 yılında MFÖ, tasavvufi öğelerden oluşan 'Sufi' şarkısı ile Eurovison şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil etmişti.

Dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in Mazhar Alanson ve Eurovision'a katılmak için seçtiği 'Sufi' şarkısı için söylediği 'Türkiye tarikatçı şarkıyla temsil edilemez' sözleri hala hafızlarımızda yer alıyor.

Mazhar Alanson'un iktidara şirin gözükmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını, bu tartışmaların 1988 yılında da yapıldığını belirtmekte fayda var.

Alanson, daha öncelerde yaptığı açıklamalarda Peygamber Efendimiz Hz. Muhahammed'e olan sevgisini dile getirdiği için de tepki görmüştü.

1988 yılında MFÖ grubunun Sufi şarkısıyla katıldığı Eurovision yarışmasının görüntüleri

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >