Meghan Markle artık komşularına da karışıyor: Yasaklar listesi hazırladı

Amerikalı oyuncu Meghan Markle, evlenerek İngiliz Kraliyet ailesine katıldı ve Sussex Düşesi oldu.
Amerikalı oyuncu Meghan Markle, evlenerek İngiliz Kraliyet ailesine katıldı ve Sussex Düşesi oldu.

● Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Amerikalı oyuncu Meghan Markle ile evlenen Prens Harry, saraydan taşınarak yeni bir eve yerleşti.

● Taşınmalarının ardından evle ilgili konulardan dolayı gündeme gelen çiftin komşularına bazı yasaklar getirdiği belirtildi.

● Yeni doğan bebeklerini kimsenin görmesini istemeyen Düşes Markle'ın komşularını, ''Archie’ye görmeye çalışmayın'' diyerek uyardığı söylendi.

● Ancak Kraliyet çiftinin komşulara yasaklar listesi hazırladığı haberi Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamayla yalanlandı.

Evliliklerinin birinci yılını dolduran İngiliz Kraliyet ailesi üyelerinden Meghan Markle ve Prens Harry, Kensington Sarayı'ndan taşınarak başka bir eve yerleşti. Doğumdan kısa süre önce gerçekleşen taşınmanın ardından çiftle ilgili bazı şikayetler gündeme geldi. Bu şikayetlerin dışında da Dük ve Düşes'in komşularına koyduğu yasaklar konuşuluyor.

Her şeyi madde madde sıralıyorlar

Meghan Markle ve Prens Harry çifti, Frogmore Kır Evi’nin etrafındaki komşularına getirdikleri yasaklarla adlarından söz ettiriyor. İngiliz basınında yer alan haberlere göre çift, hazırlanan yasaklar listesi kraliyet görevlileri tarafından komşulara bildirildi. Söz konusu listede komşuların yapabilecekleri ve yapamayacakları madde madde sıralanıyor.

Meghan Markle, Prens Harry ile evlendikten sonra İngiltere'ye yerleşti
Meghan Markle, Prens Harry ile evlendikten sonra İngiltere'ye yerleşti

Bebeklerinin görülmesini istemiyorlar

Sussex Dükü ve Düşesi’nin getirdiği yasaklardan en önemlisinin, 6 Mayıs’ta dünyaya gelen bebekleri Archie’yi komşuların görmesi yönünde olduğu belirtildi. Komşulara, “Archie’ye görmeye çalışmayın” denildi. Komşuların Harry ve Markle onlarla konuşmadığı sürece çifte tek kelime etmesi bile yasak. Ancak kraliyet çifti selam verirse karşılık verebilirler.Çiftin posta kutusuna herhangi bir şey bırakmak da yasaklar arasında.

İkili evlendikten sonra Dük ve Düşes unvanı aldı
İkili evlendikten sonra Dük ve Düşes unvanı aldı

Komşu değil çalışan

Çiftin komşuları için hazırladığı iddia edilen liste ile ilgili tepkiler de yükselirken, Frogmore çevresinde yaşayanların çoğunun zaten Saray için çalışanlar olduğu belirtildi. Komşular tarafından, “Biz Kraliçe'den bile böyle bir şey görmedik. Tam tersine Kraliçe Elizabeth insanlarla kaynaşmayı sever, selam verir, hatta bazılarını çaya davet ettiği bile görülmüştür" denildi.

Meghan Markle ve Prens Harry bebeklerini basınla ile tanıştırarak Kraliyet geleneklerini yıkmış oldu
Meghan Markle ve Prens Harry bebeklerini basınla ile tanıştırarak Kraliyet geleneklerini yıkmış oldu

Haberler yalanladı

Bu kurallar listesinin bu kadar tepki çekmesinin önemli nedenlerinden biri de bölgede zaten Kraliçe başta olmak üzere saray için çalışanların yaşaması. Bunlar arasında Kraliçe Elizabeth'in gardırobundan sorumlu Angela Memmy, Prens Charles'ın eski dadısı Mabel Anderson da yer alıyor.

Kraliyet çiftinin komşulara yasaklar listesi hazırladığı haberi Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamayla yalanlandı. Prens Harry ve Meghan Markle'ın böyle bir yasaklar listesi hazırlamadığı, bu kuralların bölge halkı tarafından belirlendiği ve bölge sakinlerine iletildiği ileri sürüldü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >