Mehmet Ali Erbil hakkında çıkan haberlere, doktor kardeşi açıklık getirdi

Geçtiğimiz haftalarda evinin banyosunda düşmesi sonucu yaralanarak yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu, ciddiyetini koruyor.
Geçtiğimiz haftalarda evinin banyosunda düşmesi sonucu yaralanarak yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu, ciddiyetini koruyor.

Yoğun bakımda tedavisi devam eden Mehmet Ali Erbil'in doktor kız kardeşi Yeşim Erbil, "Mehmet Ali Erbil 40 kilo verdi"şeklinde çıkan haberlere tepki gösterdi: "Kim tartmış da 40 kilo kayıp olduğunu söylüyor. Tabi ki zayıfladı bu çok doğal. Ağabeyim duyunca çok üzülecek."

Son günlerde ağabeyi Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu hakkında çıkan haberlerden rahatsız olan Yeşim Erbil "Hatalı bilgiler olmaması için buradan açıklamalar yapıyorum" dedi.

İşte Yeşim Erbil'in açıklaması:

  • "Dünden beri çeşitli açıklamalar yapılıyor. 'Gırtlağı delindi', '40 kg verdi', 'organları çöktü' gibi... Hastanede hastamızı beklerken ziyarete gelen dostları ile bazı şeyler paylaşılıyor, bunlar bazen çok detay bilgiler olabiliyor. Bu bilgilerin başkaları ile paylaşılması bana göre hiç doğru değil. 'Gırtlağı delindi' olarak iletilen şey trakeostomidir. Uzun süre yoğun bakımda kalan hastalara daha iyi solunum desteği yapılması için uygulanır. Belli bir süre sonra normal hale döner."

Mehmet Ali Erbil'in doktor kardeşi Yeşim Erbil, ağabeyi için herkesten dua istedi.

Mehmet Ali Erbil hakkında çıkan yorumlara tepki gösteren Yeşim Erbil, açıklamalarına şöyle devam etti:

  • "Trakeastomi işleminden psikolojik olarak rahatsız oldum. Ağabeyim farkına vardığında mutlaka o da çok üzülecek. Belki bu durum hemen ortadan kalkabilir diye de sizlerle paylaşmadık. Kim tartmış da 40 kg kayıp olduğunu söylüyor. Tabi ki zayıfladı bu çok doğal. Organ nakli gibi bir durumda bu hastalıkta söz konusu değil. Beklemek zor ve yorucu en büyük zorluk da ağabeyime tabi."
Bu gönderiyi Instagram'da gör

Hepinize selam ve sevgiler. Bu paylaşımları abimin durumunu merak eden ve her gün soranlar için yapıyoruz.  Ben bu hastalık sürecine kadar ortada olmayan bir kardeştim. Malinin kardeşi olduğumu bile bazılarınız yeni öğrendi. Şimdi bana ihtiyaç var ve ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Hatalı bilgiler olmaması için buradan açıklamalar yapıyorum. Dünden beri çeşitli açıklamalar yapılıyor. "Gırtlağı delindi" "40 kg verdi" "organları çöktü" gibi... Hastanede hastamızı beklerken ziyarete gelen dostları ile bazı şeyler paylaşılıyor, bunlar bazen çok detay bilgiler olabiliyor.  Bu bilgilerin başkaları ile paylaşılması bana göre hiç doğru değil. "Gırtlağı delindi" olarak iletilen şey "trakeostomi" dir. Uzun süre yoğun bakımda kalan hastalara daha iyi solunum desteği yapılması için uygulanır. Belli bir süre sonra normal hale döner. Ben bile bu işlemin yapılacağını bildiğim halde abime uygulanacak olması ile etkilendim. Çünkü abim bir "sanatçı", çok özel bir ses ve yeteneğe sahip. Trakeastomi işleminden psikolojik olarak rahatsız oldum. Abim farkına vardığında mutlaka o da çok üzülecek. Belki bu durum hemen ortadan kalkabilir diye de sizlerle paylaşmadık. Ayrıca bu işlem tedavinin bir parçası. Kaç damarına kaç kez kateter takıldı, çıkarıldı vs gibi ayrıntıları yazmadığımız gibi bunu da paylaşmadık. Çünkü gerekli bir bilgilendirme değildi. Sezinin dostça anlattığı detaylar çığ gibi haber oldu. Kim tartmış da 40 kg kayıp olduğunu söylüyor. Tabi ki zayıfladı bu çok doğal.  Organ nakli gibi bir durumda bu hastalıkta söz konusu değil. Beklemek zor ve yorucu en büyük zorluk da abime tabi. ÖZETLE: Solunum cihazından henüz ayrılamadı, infeksiyon kontrol altında, böbrek fonksiyonları kontrol altında. Solunum cihazından ne zaman ayrılabileceği tamamen vucudunun direncine bağlı. Tüm tedaviler milimetrik ayarlarla yapılıyor, tüm doktorlarına teşekkür ederiz. TÜM HASTALARA ALLAH ŞİFA VERSİN. Dualarım abim ve tüm hastalar için.  HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM SAĞOLUN VAROLUN... @mehmetalierbil @sezinerbil @yasminerbil @mustierbil

Dr.Yesim Erbil (Genel Cerrahi) (@prof.dr.yesimerbil)'in paylaştığı bir gönderi ()

Kaçış sendromu nedir? 
Tedavisi olmayan hastalıkların başında yer alan kaçış sendromu, ülkemizde de görülmeye başlamıştır. 1960 yılından beri kendini gösteren bu sendrom, Capillary leak syndrome ismi ile tıp biliminde yer almaktadır. Eski yıllarda nadir olarak görülen bu hastalık türü, günümüzde artış göstermiştir. 
Mehmet Ali Erbil ile tanınmaya ve duyulmaya başlayan bu rahatsızlığın nedeni, henüz ortaya çıkmamış durumda...  Damar dışına sıvı kaçması ile oluşan bu sendrom, tansiyon düşmesine ve kan basıncının azalmasına ve sonuç olarak hastanın şoka girmesine sebep olmaktadır. Günlük hayatı olumsuz hale getiren hastalık, daha ağır hale geldiğinde diğer organları da olumsuz etkiliyor ve ani gelen krizler ölüm ile sonuçlanabiliyor. Psikolojik açıdan da kişiyi buhrana sokan sendromun yol açtığı septik şok reaksiyonun, ne zaman geleceği belli değildir.
Kaçış sendromu nedir? Tedavisi olmayan hastalıkların başında yer alan kaçış sendromu, ülkemizde de görülmeye başlamıştır. 1960 yılından beri kendini gösteren bu sendrom, Capillary leak syndrome ismi ile tıp biliminde yer almaktadır. Eski yıllarda nadir olarak görülen bu hastalık türü, günümüzde artış göstermiştir. Mehmet Ali Erbil ile tanınmaya ve duyulmaya başlayan bu rahatsızlığın nedeni, henüz ortaya çıkmamış durumda... Damar dışına sıvı kaçması ile oluşan bu sendrom, tansiyon düşmesine ve kan basıncının azalmasına ve sonuç olarak hastanın şoka girmesine sebep olmaktadır. Günlük hayatı olumsuz hale getiren hastalık, daha ağır hale geldiğinde diğer organları da olumsuz etkiliyor ve ani gelen krizler ölüm ile sonuçlanabiliyor. Psikolojik açıdan da kişiyi buhrana sokan sendromun yol açtığı septik şok reaksiyonun, ne zaman geleceği belli değildir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >