Mersin'deki Aylan bebek heykeli yeniden yapılarak çocuklarla anıldı

Suriyeli göçmen çocukların anısına yapılan 'Göçmen izleri’ heykelinin parçalanan zincirleri, heykeltıraş Malik Bulut tarafından yeniden yapıldı.

Mersin Silifke'de Aylan bebek başta olmak üzere Suriyeli göçmen çocukların anısına yapılan heykel, geçtiğimiz Temmuz ayında kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğrayarak parçalandı. Sanatsever birçok kişi tarafından tepki gören bu olay sonrasında eserin sahibi Malik Bulut, heykeli yeniden yaptı.
‘Göçmen İzler’
Silifke Belediyesi'nce düzenlenen 43'üncü Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Göksu Parkı Anıt Meydanı'na 4 ay önce yapılan tekne şeklindeki 'Göçmen izler' adlı heykel, 13 Temmuz çarşamba gecesi kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.
‘Göçmen İzler’ Silifke Belediyesi'nce düzenlenen 43'üncü Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Göksu Parkı Anıt Meydanı'na 4 ay önce yapılan tekne şeklindeki 'Göçmen izler' adlı heykel, 13 Temmuz çarşamba gecesi kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.
Yeniden yaptı
Saldırı sonrasında parçalanan heykeli yeniden yapmak için harekete geçen Malik Bulut, belediye yetkilileri ile görüştü. Saldırganların kırdığı teknenin zincir bölümüne ait parçaların ırmak kenarında bulunmasıyla, Bulut heykelin kırılan bölümünü yeniden yaptı.
Yeniden yaptı Saldırı sonrasında parçalanan heykeli yeniden yapmak için harekete geçen Malik Bulut, belediye yetkilileri ile görüştü. Saldırganların kırdığı teknenin zincir bölümüne ait parçaların ırmak kenarında bulunmasıyla, Bulut heykelin kırılan bölümünü yeniden yaptı.
10 günde hazırladı
İstanbul'daki atölyesinde yaklaşık 10 gün süren çalışma sonrasında heykelin kırılan parçasını tamamlayan Bulut, 100 kilogram ağırlığındaki eserini Silifke'ye gönderdi.
10 günde hazırladı İstanbul'daki atölyesinde yaklaşık 10 gün süren çalışma sonrasında heykelin kırılan parçasını tamamlayan Bulut, 100 kilogram ağırlığındaki eserini Silifke'ye gönderdi.
Yarısı yaşam, yarısı ölüm​
Bulut, heykelinin saldırıya uğramasından dolayı çok üzüldüğünü belirterek, "Heykelimi o dönem başta Aylan bebeğe ve ölen tüm masum çocuklara ithafen yaptım. Tekne ve zincirlerden oluşan heykelin üzerinde negatif çocuk ayak izleri kullandım. Bunlar, ölen çocukların kumsalda bıraktıkları son ayak izlerini temsil ediyor. Teknenin yarısı yaşam, yarısı ölümü simgeliyor. O yüzden teknenin bir kısmı kaburga şeklinde. Mermerden zincir yapıp heykelimde kullandım. Bu da esareti simgeliyor. Zaten kırılan kısım da bu zincirdi. Silifke'de karanlık zihniyetin kırdığı tekne heykelimizin zincirini yeniden yaptık. 10 günde tamamladım. Bayramdan sonara yeniden yapıp yerine koyacağım. Bu saldırılar bizi yıldıramaz" dedi.
Yarısı yaşam, yarısı ölüm​ Bulut, heykelinin saldırıya uğramasından dolayı çok üzüldüğünü belirterek, "Heykelimi o dönem başta Aylan bebeğe ve ölen tüm masum çocuklara ithafen yaptım. Tekne ve zincirlerden oluşan heykelin üzerinde negatif çocuk ayak izleri kullandım. Bunlar, ölen çocukların kumsalda bıraktıkları son ayak izlerini temsil ediyor. Teknenin yarısı yaşam, yarısı ölümü simgeliyor. O yüzden teknenin bir kısmı kaburga şeklinde. Mermerden zincir yapıp heykelimde kullandım. Bu da esareti simgeliyor. Zaten kırılan kısım da bu zincirdi. Silifke'de karanlık zihniyetin kırdığı tekne heykelimizin zincirini yeniden yaptık. 10 günde tamamladım. Bayramdan sonara yeniden yapıp yerine koyacağım. Bu saldırılar bizi yıldıramaz" dedi.
Aylan bebeği çocuklarla andı
Bodrum'da kaçakları taşıyan teknedeki göçmenlerle birlikte boğularak kıyıya vuran Aylan bebeğin cesedi tüm dünyada yankı uyandırmıştı. Göçmen sorunlarına ve yaşanan drama dikkat çekmek isteyen heykeltraş Malik Bulut, Aylan bebeği temsilen heykelin üzerine çocukları çıkartıp, ayak izlerini eserine bıraktırmıştı.
Aylan bebeği çocuklarla andı Bodrum'da kaçakları taşıyan teknedeki göçmenlerle birlikte boğularak kıyıya vuran Aylan bebeğin cesedi tüm dünyada yankı uyandırmıştı. Göçmen sorunlarına ve yaşanan drama dikkat çekmek isteyen heykeltraş Malik Bulut, Aylan bebeği temsilen heykelin üzerine çocukları çıkartıp, ayak izlerini eserine bıraktırmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >