Miraç Kandili tüm yurtta idrak edildi

Miraç Kandili
Miraç Kandili

Hazreti Muhammed’in miraca yükseldiği gece olan Miraç Kandili’nde vatandaşlar camilere akın etti.

İstanbul'da, Miraç Kandili dolayısıyla Eyüp Sultan Camisi'nde program düzenlendi. Akşam namazının ardından gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. oruç tutan bazı vatandaşlar cami avlusunda iftar yaptı.

Vaaz'da miracın önemi anlatılırken mevlitler okundu ve dualar edildi. Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği tarafından caminin avlusunda Mescid-i Aksa'nın maketi sergilendi.

Vatandaşlar, daha sonra Eyüp Sultan türbesine ziyarette bulunup dua etti, İstanbul'daki birçok camide kandil dolayısıyla programlar düzenlendi. Bazı televizyon kanallarından bu programlara canlı yayınlar yapıldı.

Ankara'da merkez Kocatepe Camisi

                                    Çocuklarını da alarak caminin yolunu tutan Ankaralılar, her sene olduğu gibi kandil için yine Kocatepe, Hacı Bayram Veli ve Melike Hatun camilerini tercih etti. Camilerde Mevlid-i Şerifler’in ve duaların okunduğu kandil gecesinde dualar edildi, Kur’an-ı Kerim okundu. Duaların ortak dili barış ve huzur oldu.
Ankara'da merkez Kocatepe Camisi Çocuklarını da alarak caminin yolunu tutan Ankaralılar, her sene olduğu gibi kandil için yine Kocatepe, Hacı Bayram Veli ve Melike Hatun camilerini tercih etti. Camilerde Mevlid-i Şerifler’in ve duaların okunduğu kandil gecesinde dualar edildi, Kur’an-ı Kerim okundu. Duaların ortak dili barış ve huzur oldu.
Edirneliler Selimiye Camini doldurdu

                                    Edirne'de vatandaşlar, kandil dolayısıyla başta tarihi Selimiye, Eski, Üç Şerefeli camilerini doldurdu. Selimiye Camisi'nde düzenlenen kandil programına katılan vatandaşlar, namaz kılıp dua etti. Gençlerin katılımı da oldukça yoğun oldu.
Edirneliler Selimiye Camini doldurdu Edirne'de vatandaşlar, kandil dolayısıyla başta tarihi Selimiye, Eski, Üç Şerefeli camilerini doldurdu. Selimiye Camisi'nde düzenlenen kandil programına katılan vatandaşlar, namaz kılıp dua etti. Gençlerin katılımı da oldukça yoğun oldu.
İzmir  - Denizli - Uşak

                                    İzmir Müftülüğü tarafından Buca Yıkıkkemer Camisi'nde akşam namazının ardından düzenlenen programda ise Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve mevlit okundu. Denizli'de vatandaşlar, kandil dolayısıyla Delikliçınar Yeni Cami, Ulu Cami ve Hilal Camisi olmak üzere kentteki camileri doldurdu.
Delikliçınar Yeni Cami'de düzenlenen kandil programına katılanlar namaz kılıp, dua etti. Denizli Müftüsü Mehmet Aşık verdiği vaazda, ibadetin ve namazın önemini vurguladı. Uşak merkezindeki camilerde ise yoğunluk yaşandı.
Kandil dolayısıyla camilere akın eden vatandaşlar barış ve huzur için dua etti.
İzmir - Denizli - Uşak İzmir Müftülüğü tarafından Buca Yıkıkkemer Camisi'nde akşam namazının ardından düzenlenen programda ise Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve mevlit okundu. Denizli'de vatandaşlar, kandil dolayısıyla Delikliçınar Yeni Cami, Ulu Cami ve Hilal Camisi olmak üzere kentteki camileri doldurdu. Delikliçınar Yeni Cami'de düzenlenen kandil programına katılanlar namaz kılıp, dua etti. Denizli Müftüsü Mehmet Aşık verdiği vaazda, ibadetin ve namazın önemini vurguladı. Uşak merkezindeki camilerde ise yoğunluk yaşandı. Kandil dolayısıyla camilere akın eden vatandaşlar barış ve huzur için dua etti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >