Mısır-bilet krizinin bedeli ağır oldu: 10 günde 20 milyon zarar

Sinema krizinin bilançosu ağır oldu.
Sinema krizinin bilançosu ağır oldu.

Film yapımcıları ve sinema işletmeleri arasında yaşanan 'Mısır krizi' sonrası filmlerin gösterime girmemesi sinema sektörünü ekonomik açıdan etkiledi. Mars Gruop ile film yapımcılarının arasında yaşanan bu krizin maliyeti, 10 günde 20 milyon lirayı buldu. Yapımcılar filmlerini gösterime sokmanın alternatif çözümler aramaya devam ediyor.

Türk sinema sektöründe en büyük sinema salon işletme hisselerine sahip Cinemaximum (Mars Group) ve film yapımcılarının yaşadığı 'bilet payı' ve 'mısır krizi' konusunda yaşanan krizin 10 günlük süre zarfında 20 milyon lirayı buldu ve son 7 yılın en düşükizleyici sayısı olarak istatistiklere yansıdı.

BKM, ortaya çıkan anlaşmazlık yüzünden Yılmaz Erdoğan'ın yeni filmi Organize İşler 2: Sazan Sarmalı'nın 1 Ocak olan vizyon tarihini ertelemişti.

  • Box Office Türkiye verilerine göre;
  • 2018 (İlk 10 gün)
  • İzleyici Sayısı: 2.565.715 Kişi
  • Hasılat: 33.811.197 TL
  • 2019 (İLK 10 GÜN)
  • İzleyici Sayısı: 1.141.787 Kişi
  • Hasılat: 13.923.361 TL
  • 2019'da bir önceki yıla oranla izleyici kaybı 1.423.928 kişi olurken hasılat kaybı 19.887.836 TL oldu.

Şahan Gökbakar, Recep İvedik 6'nın vizyona girmesi için çözümü buldu

Yapımcılar ile dağıtımcılar arasında yaşanan kriz sebebiyle vizyona gireceği tarihte belirsizlik yaşanan 'Recep İvedik 6', UIP ile anlaştı.

Recepİvedik karakteriyle 6. filmini sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanan ünlü komedyen Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından filmin afişini yayınladı.

Cem Yılmaz, vizyona girecek yeni filmi 'Karakomik Filmler' için, gerekirse bedava yayınlayacağını söyledi.
Cem Yılmaz, vizyona girecek yeni filmi 'Karakomik Filmler' için, gerekirse bedava yayınlayacağını söyledi.

Cem Yılmaz: Filmlerimi bedava da gösteririm

Cem Yılmaz'ın da anlaşmazlık nedeniyle '2 Arada' ile 'Kaçamak'tan oluşan 'Karakomik Filmler'i 18 Ocak'ta gösterime çıkarmayacak olmasından dolayı sinema sektörünün izleyici ve hasılat kaybı gelecek günlerde daha da yüksek olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >