Şahin Kendirci'den usta oyunculara taş çıkartacak ağlama yöntemi

'Müslüm' filminde Müslüm Gürses'in çocukluğunu canlandıran Şahin Kendirci...
'Müslüm' filminde Müslüm Gürses'in çocukluğunu canlandıran Şahin Kendirci...

Son günlerin en çok konuşulan 'Müslüm' filminde Müslüm Gürses'in çocukluğunu oynayan Şahin Kendirci, katıldığı magazin programında iddialı açıklamalarda bulundu.

Katıldığı 'Yetenek Sizsiniz' ve 'O Ses Çocuklar' yarışmalarıyla adını duyuran ve 'Müslüm' filminde Müslüm Gürses'in çocukluğunu oynayan Şahin Kendirci, Kanal D ekranlarında yayınlanan 2. Sayfa programına konuk oldu.

Katıldığı yarışmadan sonra kazada dayısı, anneannesi ve dedesini kaybettiğini söyleyen Kendirci, filmdeki ağlama sahnelerinde bu olayları düşündüğünü ve tüm gözyaşlarının gerçek olduğunu açıkladı.

Mersin halkının kendini tavsiye etmesiyle keşfedildiğini anlatan Şahin Kendirci, şunları söyledi:

"Beni yönetmenim keşfetti. Yönetmenin Adana'ya gelerek 'Müslüm' filmdeki bu rolü kim oynayabilir diye sormuş, herkes beni önermiş. Sonra sahne aldığım yere gelerek bana projeyi anlattı bende onur ve şeref duyarak kabul ettim. Senaryoyu elime aldığımda bütün kitabı ezberledim. Filme hazırlanırken de ailem bana hep Müslüm diye seslendi."


"Ailem için okulu bıraktım"

                                    
                                    Müslüm filminin çekimleri hakkında konuşan Şahin Kendirci, şunları anlattı: "Aileme bakmam gerektiği için okula ara verdim ama açıktan devam ediyorum. İyi ki böyle bir ailem var yarışmadan sonra çok büyük acı yaşadık. Dayıma kız istemeye giderken anneannem, dedem ve dayım kaza geçirdi ve hepsi hayatını kaybetti. Herkes beni yarışmaya çıktığım için çok mutlu zannediyor ama ben çok acı yaşadım. Geçtiğimiz sene de öz amcamı kalp krizinden kaybettim. Meyve veren ağaç taşlanır derler ya ben o taşa da kurban olurum. Filmde ağlama sahnesi olduğunda aklıma ölen akrabalarımı düşünüyordum. Filmde tüm ağlama sahnelerindeki gözyaşlarım gerçek, acıları düşünerek ağladım."
"Ailem için okulu bıraktım" Müslüm filminin çekimleri hakkında konuşan Şahin Kendirci, şunları anlattı: "Aileme bakmam gerektiği için okula ara verdim ama açıktan devam ediyorum. İyi ki böyle bir ailem var yarışmadan sonra çok büyük acı yaşadık. Dayıma kız istemeye giderken anneannem, dedem ve dayım kaza geçirdi ve hepsi hayatını kaybetti. Herkes beni yarışmaya çıktığım için çok mutlu zannediyor ama ben çok acı yaşadım. Geçtiğimiz sene de öz amcamı kalp krizinden kaybettim. Meyve veren ağaç taşlanır derler ya ben o taşa da kurban olurum. Filmde ağlama sahnesi olduğunda aklıma ölen akrabalarımı düşünüyordum. Filmde tüm ağlama sahnelerindeki gözyaşlarım gerçek, acıları düşünerek ağladım."
Sazın hikayesini anlattı

                                    
                                    Programa katıldığı sazın hikayesini anlatan Kendirci, "Muhterem Nur beni gördüğünde 'Müslüm'e çok benziyorsun' dedi. Sonra da Müslüm Baba'ya 17 yaşında Limoncu Ali'nin hediye ettiği püsküllü sazın bana hediye etti" dedi.
Sazın hikayesini anlattı Programa katıldığı sazın hikayesini anlatan Kendirci, "Muhterem Nur beni gördüğünde 'Müslüm'e çok benziyorsun' dedi. Sonra da Müslüm Baba'ya 17 yaşında Limoncu Ali'nin hediye ettiği püsküllü sazın bana hediye etti" dedi.
"Acun Ilıcalı'nın emeği büyük"

                                    
                                    Tanınmasında yarışmalarına katıldığı Acun Ilıcalı'nın emeğinin çok olduğunu söyleyen genç oyuncu, "Acun Ilıcalı'ya çok teşekkür ederim üzerinde emeği büyük. Benim babam hamal ondan asla utanmadım. Yarışmada da ilk şarkıdan sonra herkesin 'Bir daha' demesi beni çok duygulandırdı" açıklamasında bulundu.
"Acun Ilıcalı'nın emeği büyük" Tanınmasında yarışmalarına katıldığı Acun Ilıcalı'nın emeğinin çok olduğunu söyleyen genç oyuncu, "Acun Ilıcalı'ya çok teşekkür ederim üzerinde emeği büyük. Benim babam hamal ondan asla utanmadım. Yarışmada da ilk şarkıdan sonra herkesin 'Bir daha' demesi beni çok duygulandırdı" açıklamasında bulundu.
"Biri bana gelip bu olanları söylese inanmazdım"

                                    
                                    Oğlunu bir an bile yalnız bırakmayan Şahin Kendirci'nin babası, canlı yayında duygusal anlar yaşadı. Oğluna dua eden baba, "Oğlumla gurur duyuyorum. Kurban olduğum Allah oğluma Müslüm Baba'yı oynamayı nasip etti. Kötü günlerimiz geride kaldı Allah oğlumdan razı olsun. Artık hamallık yapmıyorum, onunla çalışıyorum. Biri bana gelip bu olanları söylese inanmazdım. Filmi ilk izlediğimizde en küçük kardeşi de olmak üzere hepimiz ağladık. Sanki filmde Şahin'i değil Müslüm Baba'yı izledik. Müslüm Baba'nın da babası benim gibi hamalmış" dedi.
"Biri bana gelip bu olanları söylese inanmazdım" Oğlunu bir an bile yalnız bırakmayan Şahin Kendirci'nin babası, canlı yayında duygusal anlar yaşadı. Oğluna dua eden baba, "Oğlumla gurur duyuyorum. Kurban olduğum Allah oğluma Müslüm Baba'yı oynamayı nasip etti. Kötü günlerimiz geride kaldı Allah oğlumdan razı olsun. Artık hamallık yapmıyorum, onunla çalışıyorum. Biri bana gelip bu olanları söylese inanmazdım. Filmi ilk izlediğimizde en küçük kardeşi de olmak üzere hepimiz ağladık. Sanki filmde Şahin'i değil Müslüm Baba'yı izledik. Müslüm Baba'nın da babası benim gibi hamalmış" dedi.
Şükran Ovalı sütten kesildi
Usta sanatçı Müslüm Gürses'in hayatını anlatan Müslüm filmini izleyen genç oyuncu Şükran Ovalı, filmin yapımcısı Mustafa Uslu'nun "Çocuk emziren kadınlar sütten kesilebilir" uyarısına kulak asmayınca sütten kesildi.
Şükran Ovalı sütten kesildi Usta sanatçı Müslüm Gürses'in hayatını anlatan Müslüm filmini izleyen genç oyuncu Şükran Ovalı, filmin yapımcısı Mustafa Uslu'nun "Çocuk emziren kadınlar sütten kesilebilir" uyarısına kulak asmayınca sütten kesildi.
En az 10 milyon
Çekimleri 1 yıl süren filmin yapımcısı Mustafa Uslu’nun sonuçtan çok memnun olduğu gelen haberler arasında... Yapım şirketi, filmle en az 10 milyon seyirciye ulaşmayı hedefliyor. 


Arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses'in hayat hikayesini beyazperdeye taşıyan "Müslüm" filminin yönetmenliğini Ketche ve Can Ulkay üstleniyor. Senaryosunu Hakan Günday'ın kaleme aldığı filmde Müslüm Gürses'i Timuçin Esen, eşi Muhterem Nur'u ise Zerrin Tekindor canlandırıyor.
En az 10 milyon Çekimleri 1 yıl süren filmin yapımcısı Mustafa Uslu’nun sonuçtan çok memnun olduğu gelen haberler arasında... Yapım şirketi, filmle en az 10 milyon seyirciye ulaşmayı hedefliyor. Arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses'in hayat hikayesini beyazperdeye taşıyan "Müslüm" filminin yönetmenliğini Ketche ve Can Ulkay üstleniyor. Senaryosunu Hakan Günday'ın kaleme aldığı filmde Müslüm Gürses'i Timuçin Esen, eşi Muhterem Nur'u ise Zerrin Tekindor canlandırıyor.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=bpWRHiBOhQc
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >