Nagehan Şaşmaz uzaklaştırma kararı aldırdı

Necati Şaşmaz, Nagehan Şaşmaz.
Necati Şaşmaz, Nagehan Şaşmaz.

Karşılıklı boşanma davaları devam eden Nagehan Şaşmaz eşi Necati Şaşmaz hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı çıkardı. 20 milyon TL tazminat isteyen Nagehan Şaşmaz, ''Eşim kendini mehdi sanıyor, sana Polat Alemdar gibi davranacağım diyerek beni tehdit etti'' demişti.

İstanbul Anadolu Aile Mahkemesi, Nagehan Şaşmaz'ın, eşi Necati Şaşmaz'la ilgili, Türk toplumunun hassasiyetleri, genel ahlaka aykırı davranışları, kötü alışkanlıkları, bağımlılıkları, ihaneti ve uyguladığı fiziksel, cinsel, duygusal şiddet ile kabusa döndüğünü öne sürdüğü dilekçeyi Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun gereği istediği tedbir kararını kabul etti.

6 ay uzaklaştırma verildi

Necati Şaşmaz'ın 6 ay süreyle Negahan Şaşmaz'a yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmasına karar veren mahkeme eşinin bulunduğu yerden uzaklaştırılmasına karar verdi. Mahkemenin verdiği tedbirler:

  • ''Konuta, iş yerine ve okula yaklaşmaması, gerekli görülmesi halinde korunan kişinin şiddete uğramış olsa bile yakınlarına, tanıklarına ve kişisel ilişki kurulmasına yönelik haller dışında çocuklarına yaklaşmaması, korunan kişinin şahsi eşyalarına zarar vermemesi,iletişim araçları ile rahatsız etmemesi, bulundurulması ve taşınması kanunen izin verilmeyen silahları polise teslim etmesi''
Necati Şaşmaz ve ailesi.
Necati Şaşmaz ve ailesi.

Eğer karara uymazsa hapis yatacak

Mahkeme tedbir kararına uymadığı takdirde oyuncu Necati Şaşmaz hakkında 3 ile 10 gün arasında zorlama hapsi verileceği şeklinde uyarıda bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >