Naim Süleymanoğlu'nun hayatını anlatan filmden ilk fragman geldi

Naim Süleymanoğlu, 2017 yılında hayatını kaybetti.
Naim Süleymanoğlu, 2017 yılında hayatını kaybetti.

Naim Süleymnaoğlu, Türk spor tarihine damga vuran isimlerden biridir. Başarılı yapımcı Mustafa Uslu'da Süleymanoğlu'nun hayatını anlatan bir film çekti. 'Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu' adlı film, 25 Ekim'de izleyiciyle buluşmaya hazırlanırken, ilk fragman da yayınlandı.

Türk spor tarihine damga vuran Naim Süleymanoğlu'nun hayatını anlatan "Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu" adlı film, 25 Ekim'de izleyiciyle buluşacak.

Senaryosunu Barış Pirhasan'ın kaleme aldığı yapımın tanıtım filmi yayımlandı.

'Mucizelere o alıştırdı'

Tanıtım filminde 1980'li yıllarda yaşanan sorunlara işaret edilerek, "İşte tam da o yıllarda, bir güneş doğdu memleketin üstüne. 1,51 boyunda bir adam geldi anavatana. O hatırlattı bize, birleşince, birlik olunca ne kadar güzel olduğumuzu. 55 milyon Türk'ün umudu, çığlığı, mutluluğu oldu dünyada. Onda bulduk, kaybettiğimiz gücümüzü, kudretimizi. Ondan öğrendik karşımızdakini sadece insan olduğumuz için kucaklamayı. O alıştırdı bizi, mucizelere inanmaya. O uzattı elini çaresiz, kimsesiz soydaşlarımıza. Ondan gördük kendi nefesimizin, kendimize yettiğini" ifadeleri kullanıldı.

Naim Süleymanoğlu'nun 7 tane Dünya Şampiyonluğu bulunuyor.
Naim Süleymanoğlu'nun 7 tane Dünya Şampiyonluğu bulunuyor.

İlk fragman

25 Ekim'de vizyona gireceği açıklanan filmde, Süleymanoğlu'nu genç oyuncu Hayat Van Eck canlandıracak. Yönetmenliğini Özer Feyzioğlu'nun üstleneceği filmin görüntü yönetmenliğini Martin Szecsanov, kurgusunu Mustafa Presheva, müziklerini ise Fahir Atakoğlu yapacak. Filmin yapımcılığını ise "Ayla", "Müslüm" ve "Çiçero" filmlerinin de yapımcısı olan Mustafa Uslu üstlenecek.

işte ilk fragman;

Rekorlarla dolu bir ömür

Spor kariyerine 47 Dünya Rekoru,üç farklı olimpiyatta kazandığı 3 Olimpiyat Altın Madalyası, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 tane Dünya Şampiyonluğu ve nice başarılar sığdıran Naim Süleymanoğlu, kendi ağırlığının üç katı ağırlık kaldırabilen tek sporcu olarak da tarihe geçti. İlk Dünya Rekoru'na imza attığında 15 yaşındaydı. Türkiye'ye güreş dışında olimpiyatlarda altın madalya kazandıran ilk sporcu da Naim Süleymanoğlu olurken ardında kırılması imkansız rekorlar bıraktı.

Naim Süleymanoğlu'nun gençliğinden bir kare.
Naim Süleymanoğlu'nun gençliğinden bir kare.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >