Netflix, Avlu dizisinin yayın tarihini açıkladı

Avlu dizisi üçüncü sezonuyla başlıyor.
Avlu dizisi üçüncü sezonuyla başlıyor.

Kadınların hapishanedeki yaşamına dair detayları anlatan Avlu dizisi yeni sezonda Netflix'te yayınlanacak. Dizinin başrol oyuncusu Demet Evgar, ''Dizimiz Netflix Original'a satıldı'' diyerek ilk açıklamayı yapmıştı. Dijital platform dizinin yayın tarihini açıkladı. Merakla beklenen Avlu: The Yard 18 Ekim'de başlıyor.

Star TV'nin başarılı yapımlarından biri olan Avlu dizisi konusuyla herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Başrollerinde Demet Evgar, Ceren Moray gibi isimlerin yer aldığı diziyle ilgili gelecek sezon biteceğine dair iddialar gelmeye başlamıştı.

Ancak dizinin başrol oyuncusu Demet Evgar, "Dizimiz Netflix Original'a satıldı. Bu durum Netflix tarihinde de bir ilk'' diyerek haberi duyurdu.Platform dizinin fragmanıyla yayınlayarak, başlama tarihini duyurdu.

Avlu'nun üçüncü sezonu başlıyor

Star TV’de yayınlanan ve bir grup mahkum kadının hikayesini anlatan Avlu dizisi Netflix'te başlıyor. Üçüncü sezonuyla birlikte yeni bölümüyle Netflix'te yayınlanacak diziye dair eski bölümlerde izlenilebilecek.

  • Avlu dizisi, The Yard adıyla İngilizce, İspanyolca, Arapça ve Portekizce dillerinde dublajlanacak ve dünya pazarına sunulacak.

Ceren Monay, Demet Evgar
Ceren Monay, Demet Evgar

Netflix adına bir ilk!

54 bölüme kadar Star TV'de yayınlanan Avlu dizisi, 'Netflix Orijinal' adıyla Netflix'te yayınlanmaya başlayacak. Netflix bünyesine geçen herhangi bir diziyi, 'Netflix Orijinal' adıyla anmadı. Bu yüzden de ilk olmak özelliğini taşıyor diyebiliriz.
18 Ekim itibariyle yayınlanacak dizinin fragmanı da çıktı.

Avlu dizisinin konusu

Kadınların hapishanedeki yaşamını konu alan Avlu dizisi, Deniz karakterini canlandıran Demet Evgar'ın üzerinden ilerliyor.

Deniz karakterine hayat veren Evgar, uzun zamandır eşinden şiddet gören bir kadını canlandırıyor. Diziye dair detaylar:

  • 'Bir gece evinden gelen bağırışmalar, bir el silah sesiyle bıçak gibi kesiliyor. Deniz, kavga sırasında eşi Hakan’ı vurduğu iddiasıyla tutuklanıyor. Tutuklu olarak kalacağı cezaevine gelen Deniz’in tek isteği kızını arayıp durumunu öğrenmek oluyor. Fakat içeride, kendi kurallarını ve taraflarını oluşturmuş, birbirine düşman iki kadının arasında buluyor. İki düşman kadın da Deniz’i kendi tarafına çekerek cezaevi içindeki güçlerini artırmak için mücadeleye girişiyor. Deniz’in ise tek isteği hiçbir belaya ve suça bulaşmadan en kısa zamanda kızına kavuşmak oluyor.'
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >