Netflix Türkiye'den flaş karar: PIN kodu özelliği getirildi

netflix

Netflix, Türkiye'de ebeveyn kontrollerini güçlendirme düzenlemesi kapsamında yetişkinlik düzeyi 18 yaş ve üzeri olarak belirlenmiş yapımlara PIN kodu ile koruma mekanizması getirdi. Buna göre artık bu içeriklere özel şifre ile ulaşılabilecek.

Netflix, Türkiye'de ebeveyn kontrollerini güçlendirme düzenlemesi kapsamında dikkati çeken bir karar aldı.

Netflix Sözcüsü, GZT'nin de aralarında bulunduğu basın mensupları ile son dakika gelişmesini paylaştı. Açıklamaya göre, yetişkinlik düzeyi 18 yaş ve üzeri olarak belirlenmiş olan içerikler için PIN kodu ile koruma uygulanacak. Söz konusu içeriklere belirlenen şifrenin kullanılmasıyla erişilebilecek.

"Kontrolü güçlendirme kararı aldık"

Netflix Sözcüsü'nün açıklaması şöyle:

"Netflix olarak yıllardır ebeveynlere çocuklarının izledikleri yapımları denetleme olanağı sunuyoruz. Ancak yetkililerle yaptığımız görüşmelerin ardından Türkiye'de sunduğumuz ebeveyn kontrollerini güçlendirme kararı aldık.

Artık üyelerimiz yetişkinlik düzeyi 18 yaş ve üzeri olarak belirlenmiş yapımları bir PIN kodu ile koruma altına alma imkanına sahip olacak. Dünyanın farklı noktalarında bu ve benzeri uygulamalara başvuruyoruz.

Amacımız, kreatif özgürlük sunmaya devam ederken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden koruyabilmek."

Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK), radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayınların internet ortamından sunumuna ilişkin 600'ü aşkın başvuru yapıldı.


Ne olmuştu?

1 Ağustos 2019'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerinin internet ortamından sunumuna, iletimine, medya hizmet sağlayıcılara, yayın lisansı, platform işletmecilerine de yayın iletim yetkisi verilmesine ve söz konusu yayınların denetlenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmişti.

Yönetmelikle radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerini sadece internet ortamından sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcıların, RTÜK'ten internet ortamında yayın lisansı alması zorunluluğu getirilmişti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >