On Peygamberin gündelik yaşamda yaptıkları meslekler

Kabeyi yeniden inşa edişiyle de bilinen Hz. İbrahim (AS.), usta bir mimardı.

Peygamberlerimizin gündelik hayatlarını sürdürebilmek adına yapmış oldukları meslekler bulunuyordu. Onlar, alanlarında oldukça profesyoneldi. İşte uzmanlık alanı haline gelmiş peygamber meslekleri.

Peygamberlerimizin her biri dünyevi işlerle meşgul olarak meslek edinmişlerdir. Hem başkalarında faydalı meslek öğretmişler, hem de onları başkalarına boyun eğmekten kurtarmışlardır.

Bu içeriğimiz içerisinde 10 peygamberin yapmış oldukları ve üzerilerinde uzmanlaştıkları meslekleri derledik.

Hz. Muhammed (SAV.)

                                    Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV.), meslek olarak çobanlık ve ticaret erbaplığı yapardı. Ticaret erbaplığı; ticaretten anlayan, ticareti çok iyi yapan kimseler için verilmiş olan bir tanımdır.
Hz. Muhammed (SAV.) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV.), meslek olarak çobanlık ve ticaret erbaplığı yapardı. Ticaret erbaplığı; ticaretten anlayan, ticareti çok iyi yapan kimseler için verilmiş olan bir tanımdır.
Hz. İsa (AS.)

                                    Kendisine kutsal kitap İncil inen Hz. İsa (AS.), doktorluk mesleğiyle ilgilenmesinin yanında başarılı bir avcı ve marangoz olarak dikkati çekiyordu.
Hz. İsa (AS.) Kendisine kutsal kitap İncil inen Hz. İsa (AS.), doktorluk mesleğiyle ilgilenmesinin yanında başarılı bir avcı ve marangoz olarak dikkati çekiyordu.
Hz. İbrahim (AS.)

                                    Bugünün modern mimarisine hayranlıkla bakıp bir sanat olarak kabul ettiğinizin farkındayız. O halde bu bilgiye de sahip olun deriz. Kabeyi yeniden inşa edişiyle de bilinen Hz. İbrahim (AS.), usta bir mimardı.
Hz. İbrahim (AS.) Bugünün modern mimarisine hayranlıkla bakıp bir sanat olarak kabul ettiğinizin farkındayız. O halde bu bilgiye de sahip olun deriz. Kabeyi yeniden inşa edişiyle de bilinen Hz. İbrahim (AS.), usta bir mimardı.
Hz. Harun (AS.)

                                    Aynı zamanda, abisi olan Hz. Musa'nın veziri olarak da görev yapan Hz. Harun, bunun dışında iyi bir hatip olarak da dikkati çekiyordu. Hz. Yusuf (AS.)'un vefatından sonra Mısır'da yaşayan İsrailoğulları ve diğer insanlar, bir müddet onun gösterdiği yoldan yürümüşlerdir.
Hz. Harun (AS.) Aynı zamanda, abisi olan Hz. Musa'nın veziri olarak da görev yapan Hz. Harun, bunun dışında iyi bir hatip olarak da dikkati çekiyordu. Hz. Yusuf (AS.)'un vefatından sonra Mısır'da yaşayan İsrailoğulları ve diğer insanlar, bir müddet onun gösterdiği yoldan yürümüşlerdir.
Hz. Yusuf (AS.)

                                    Hikayesiyle de bilinen ve birçok kez film ve animasyon çalışması yapılan Hz. Yusuf (AS.), Mısır Krallığında ekonomiden sorumlu yönetici olarak görev alıyordu.
Hz. Yusuf (AS.) Hikayesiyle de bilinen ve birçok kez film ve animasyon çalışması yapılan Hz. Yusuf (AS.), Mısır Krallığında ekonomiden sorumlu yönetici olarak görev alıyordu.
Hz. Adem (AS.)

                                    İlk peygamber Hz. Adem (AS.), bir mühendisti. O, ilk ziraat mühendisi ve çiftçi olarak mesleki yaşamını sürdürmüştü.
Hz. Adem (AS.) İlk peygamber Hz. Adem (AS.), bir mühendisti. O, ilk ziraat mühendisi ve çiftçi olarak mesleki yaşamını sürdürmüştü.
Hz. Davud (AS.)

                                    Kutsal kitap Zebur'un kendisine indiğini bildiğimiz Hz. Davud, hem davudi olarak tanımlanan ses güzelliği hem de zırh ve kılıç dövebilen ilk demirci olarak da dikkati çeker. O, aynı zamanda Calut’un ordularını mağlup eden bir kumandandı da.
Hz. Davud (AS.) Kutsal kitap Zebur'un kendisine indiğini bildiğimiz Hz. Davud, hem davudi olarak tanımlanan ses güzelliği hem de zırh ve kılıç dövebilen ilk demirci olarak da dikkati çeker. O, aynı zamanda Calut’un ordularını mağlup eden bir kumandandı da.
Hz. İdris (AS.)

                                    İğneyi ilk icat eden, ona delik açıp iplik geçiren Hz. İdris (AS.), bu sebeple terzilerin, konfeksiyoncuların ve örücülerin piri kabul edilir.
Hz. İdris (AS.) İğneyi ilk icat eden, ona delik açıp iplik geçiren Hz. İdris (AS.), bu sebeple terzilerin, konfeksiyoncuların ve örücülerin piri kabul edilir.
Hz. Yunus (AS.)

                                    Kur’ân-ı Kerîm’de kendi adına bir sûre bulunan Hazret-i Yûnus -aleyhisselâm, denizlerin piri ve usta bir balıkçıydı.
Hz. Yunus (AS.) Kur’ân-ı Kerîm’de kendi adına bir sûre bulunan Hazret-i Yûnus -aleyhisselâm, denizlerin piri ve usta bir balıkçıydı.
Hz. İsmail (AS.)

                                    Kara ve deniz avcılığı ile geçimini sağlardı. Avcıların piri sayılan Hz. İsmail (AS.), 70 dil bildiği için tercümanlığı başlatan peygamber olarak da kabul edilirdi.
Hz. İsmail (AS.) Kara ve deniz avcılığı ile geçimini sağlardı. Avcıların piri sayılan Hz. İsmail (AS.), 70 dil bildiği için tercümanlığı başlatan peygamber olarak da kabul edilirdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / DİYANET VAKFI YAYINLARI