Pink Floyd'un solistinden İsrael'e boykot

Rogers Waters
Rogers Waters

Efsane müzik grubu Pink Floyd'un solisti Roger Waters, İsrail'de düzenlenen Meteor Müzik Festivali'ni boykot edenler arasına katıldı.

Daha öncesinde Amerikalı, İngiliz ve İsveçli ünlü sanatçıların protesto ettiği Meteor Müzik Festivali'ne bir tepki de efsane Waters'tan geldi. Pink Floyd'un solisti Waters, boykota destek verdiğini açıkladı.

"FİLİSTİN İŞGALİNE SON VER"

Waters'ın yanı sıra Amerikalı müzisyenler Henry Louver, Wolfox ve Payton ile İngiliz müzisyenler Leon Vinhol ve Shanthi Celeste ile İsveçli müzisyen Seinfeld ve Güney Afrikalı Müzik Grubu Black Motion'un festivali boykot ettiği ifade edildi.

"Filistin İçin İsrail'i Boykot Girişimi" olarak bilinen "BDS Hareketi"nin çağrısı üzerine katılımların iptal edildiği vurgulanan haberde, boykota ünlü İngiliz müzisyen ve BDS aktivisti Roger Waters'ın da destek verdiğine işaret edildi.

Filistin topraklarında İsrail işgaline son verilmesi amacıyla kurulan "Boykot, Tecrit, Yaptırımlar Hareketi" (BDS), uluslararası alanda İsrail'in ekonomik, akademik, kültürel ve siyasi bakımdan boykot edilmesine öncülük ediyor.

"İSRAİL'İ ELEŞTİRDİĞİM İÇİN..."

Ünlü müzisyen Waters, daha önce meslektaşlarının işgalci İsrail'in Filistin politikalarını eleştirmekten neden kaçındıklarını açıklamıştı. Waters, "Eğer bunu yapacak olurlarsa kariyerleri fazla uzun sürmez. İsrail'i eleştirdim diye Nazi ve anti-Semitik olmakla suçlanıyorum." demişti.

İsrail'e olan sert sözleri ile ve koyduğu tavırlar bir çok insanın hedefi olan ünlü sanatçı, Nakbe günü yüzlerce masum Filistinli insanın ölümünden sonra da şu sözleri söylemişti:

Bu “Nekbe Günü” ile ilgili duygularımı yeterince ifade etmem mümkün değil.

Yetmiş yıl önce ölüm tehdidi altındaki evlerinden sürülenler için duyduğum derin üzüntüyü,

Bütün bu yıllar boyunca yakınlarını kaybeden anneler babalar kardeşleri, büyük anneler, babalar, teyzeler için duyduğum şefkat hislerimi, POTUS, Ivanka, Kushner, Adelson, o korkunç ve ölümcül ekibin geri kalanı için hissettiğim sonsuz nefretimi, Filistin’deki kardeşlerim ve her yerdeki tüm Filistinli mülteciler için hissettiğim sevgiyi, özellikle JVP’deki tüm Yahudi kardeşlerim için sevgilerimi. Kim olduğunu biliyorum ve bugün senin sarsılmaz insanlığın için ağlayabilirim. Acımasız İsrail işgaline karşı kahramanca şiddet içermeyen direnişlerinden dolayı Gazze ve Batı Şeria’nın tüm halkına sınırsız hayranlık duyduğumu hissediyorum Masumların katledilmesini protesto etmek için Tel Aviv elçilerini geri çeken Güney Afrika’ya, Türkiye’ye ve İrlanda Cumhuriyeti’ne bugün için minnet duyuyorum.

İsrail’e karşı acıma duygum ölçülmez.

İsrail, nasıl unutabilirsin?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >