Polis memurunu darp eden Adem Kılıççı'dan ilk açıklama: 'İyi niyetliydim'

Adem Kılıççı.
Adem Kılıççı.

Katıldığı Survivor yarışması ile tanınan Adem Kılıççı ve arkadaşlarının gittikleri bir mekanda polis memurunu darp ettikleri ortaya çıkmıştı. Olayın gündeme gelmesinin ardından sessizliğini bozan ve sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıççı,''Olayın gerçekleştiği yere geldiğimde tüm iyi niyetimle tarafları ayırmak ve ortamı sakinleştirmek için elimden geleni yaptım. Daha sonradan polis memuru olduğunu öğrendiğim arkadaşa da ilk yardımı uyguladım'' dedi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Güvenlik Büro'da çalışan polis memuru Murat C., kız arkadaşıyla birlikte İstanbul Ortaköy'deki bir eğlence mekanına gitti. Gecenin ilerleyen saatlerinde çift, yan masada bulunan bir grupla tartışmaya başladı. Kılıçcı, Sarallar grubuna mensup Aziz Saral ve Fikri Saral'ın aralarında bulunduğu grup arasında başlayan tartışma kısa süre sonra arbedeye dönüştü. İddiaya göre, polis memuru, aniden grubun saldırısına uğradı. Kılıççı masada bulunan cam şişeyi polis memurunun kafasında kırdı.

Sessizliğini bozdu

Adem Kılıççı konuyla ilgili sessizliğini bozarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kıççı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

  • "Hakkımda çıkan 'Polis memurunun kafasında cam şişe kırdı' şeklindeki haberler tamamen gerçek dışıdır. Bahsi geçen olayın gerçekleştiği gün, eğlenmek için bir arkadaşımla gece kulübüne gittiğim doğrudur. Mekanda diğer arkadaşlarımla tesadüfen karşılaştım. Ancak olay olduğunda ben lavabodaydım. Benim olayla kesinlikle bir ilgim ve alakam yoktur. Kamera görüntülerinde de bu husus çok açık ve net görünmektedir. Aksine olayın gerçekleştiği yere geldiğimde tüm iyi niyetimle tarafları ayırmak ve ortamı sakinleştirmek için elimden geleni yaptım. Daha sonradan polis memuru olduğunu öğrendiğim arkadaşa da ilk yardımı uyguladım. Yapılan asılsız bu haberler şahsımı itibarsızlaştırmakta ve karalamaktadır. dava sonunda da beraatime karar verileceğine tüm yüreğimle ve iyi niyetimle inanıyorum. Hiç kimsenin aklında soru işareti kalmaması adına bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettim. Unutmayın ki; adalet er ya da geç tecelli eder."

Adem Kılıççı'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama.
Adem Kılıççı'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama.

Mağdur sıfatıyla ifade veren polis Adem Kılıççı ve arkadaşlarından şikayetçi oldu. Kılıççı ve arkadaşları Aziz Saral ve Fikri Saral hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 3 şüpheli hakkında dava açıldı. Hazırlanan iddianamede iştirak halinde silahla polis memuru Murat C.'yi darp ettikleri ileri sürülen şüpheliler hakkında 1 yıldan 3'er yıla kadar hapis istendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >