Pucca lakaplı Selen Pınar Işık'a 5 yıl 10 gün hapis cezası verildi

Pucca / Selen Pınar Işık
Pucca / Selen Pınar Işık

Pucca lakabıyla bilinen yazar Selen Pınar Işık'a, sosyal medya üzerinden uyuşturucu maddeyi özendirdiği gerekçesiyle dava açıldı. Davayı bugün karara bağlayan mahkeme Selen Işık'a 7 yıl hapis cezası verdi. Ancak daha sonra iyi hal indirimine gidilerek karar 5 yıl 10 güne düşürüldü. Bu karar karşısında şaşıran Işık sosyal medya üzerinden bir video çekerek, '' 7 sene ne demek ya? Ben size ne yaptım?'' sözleriyle gözyaşlarına boğuldu.

Pucca lakabıyla bilinen kitap yazarı Selen Pınar Işık, sosyal medya üzerinden uyuşturucuyu özendirdiği gerekçesiyle hapis cezası aldı. 7 yıl olarak açıklanan ceza daha sonra 5 yıl 10 aya indi. Hapis cezası alan Işık, kişisel medya hesabından bir video paylaşarak bu karara isyan etti. Selen Işık, video çekerken gözyaşlarına hakim olamadı.

Gözyaşlarına boğuldu

Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda 'uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği' iddiasıyla yargılanan Pucca lakaplı Selen Pınar Işık, 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 666 lira para cezasına çarptırıldı. Aynı davada yine aynı suçlamayla yargılanan 'Burry Soprano' lakaplı rap şarkıcısı Burak Aydoğduoğlu'nun ise beraatine karar verildi.

Işık, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 7 sene hapis cezası aldığını belirterek, 'Ben şimdi ne yapacağım?' diyerek isyan etti. Konuşma sırasında gözyaşlarına boğulan Selen Işık'ın arkasında da oğlu Batı Karagöz'ün olduğu görüldü.

Pucca lakaplı Selen Pınar Işık çektiği videoda gözyaşlarına boğuldu
Pucca lakaplı Selen Pınar Işık çektiği videoda gözyaşlarına boğuldu

'7 sene ne demek?'

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Selen Pınar Işık, ''Az önce 7 sene hapis cezası aldığımı öğrendim. Escobar ile ilgili attığım tweet yüzünden. Escobar bu kadar ceza almadı. 7 sene ne demek ya bir tweet yüzünden. Ben ne yapacağım? Ben size ne yaptım?'' ifadelerini kullanarak gözyaşlarına hakim olmadı.

Avukatı beraatini talep etti

İstanbul Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Işık ve Aydoğduoğlu katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti. Müvekkili Pınar Işık'ın üzerine atılan uyuşturucu madde kullanımını özendirme suçunu işlemediğini söyleyen avukat Ali Furkan Tatlı, "Suçun oluşması için özendirme kastı gerekir. Hatta uyuşturucu karşıtı tweetler atmıştır. İfade özgürlüğü kapsamında müvekkilimin kişisel hakları zedelenmektedir. Beraatini talep ederiz" dedi.

Selen Pınar Işık ve oğlu Batı Karagöz
Selen Pınar Işık ve oğlu Batı Karagöz

Mahkeme cezayı 7 yıldan 5 yıla düşürdü

Sanık Burak Aydoğdu'nun avukatı Gülşen Orman Çakar, müvekkilinin 11 yaşından beri rap müzik yaptığını belirterek, müvekkilinin uyuşturucu maddeyi teşvik etme ve özendirme suçunu işlemediğini söyledi. Her iki avukat da müvekkillerinin beraatine karar verilmesini istedi. Mahkeme kısa bir aradan sonra kararını açıkladı. Mahkeme, Pucca olarak tanınan Pınar Karagöz'ü 'uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme' suçundan 7 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme, cezayı iyi halden 5 yıl 10 aya düşürdü.

  • Mahkeme ayrıca sanık Karagöz'ü 3 bin 333 gün adli para cezası karşılığında 66 bin 660 lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık Burak Aydoğdu hakkında aynı suçtan İzmir'de dava açıldığını gerekçe göstererek, Burak Aydoğduoğlu'nun beraatine hükmetti.
Selen Pınar Işık'a, eski eşi Osman Karagöz, desteğini sosyal medya üzerinden gösterdi
Selen Pınar Işık'a, eski eşi Osman Karagöz, desteğini sosyal medya üzerinden gösterdi

Eski eşinden destek geldi

Işık'ın, uyuşturucuya özendirme suçundan yargılandığı davayı karara bağlayan mahkeme, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu cezanın ardından eski eşi Serhat Osman Karagöz, mahkeme kağıdının bir bölümünü sosyal medya hesabından paylaşarak Pınar Işık'a destek verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >