Pucca lakaplı Selen Pınar Işık'ın aldığı hapis cezasının gerekçesi açıklandı

Pucca lakabıyla tanınan Selen Pınar Işık'a verilen 5 yıl 10 günlük cezanın onanması halinde hapse girecek.
Pucca lakabıyla tanınan Selen Pınar Işık'a verilen 5 yıl 10 günlük cezanın onanması halinde hapse girecek.

● Pucca lakabıyla tanınan sosyal medya fenomeni Selen Pınar Işık, uyuşturucu maddeye özendirdiği gerekçesiyle 5 yıl 10 gün hapis cezası aldı.

● Mahkemenin verdiği cezadan sonra gözyaşlarını tutamayan Selen Işık ile ilgili gerekçeli karar açıklandı.

● Mahkemenin Işık ile ilgili olarak açıkladığı kararda, ''Kendisini her yönüyle örnek alan kişilere uyuşturucu madde kullanımına davet etmekte olduğunun tespit edildiği" ifadeleri yer aldı.

Pucca lakabıyla bilinen sosyal medya fenomeni Selen Pınar Işık geçtiğimiz günlerde 'uyuşturucu' ile ilgili attığı bir tweet yüzünden 5 yıl 10 gün hapis cezası verilmişti. Mahkeme verdiği kararın gerekçesi açıkladı.

Gerekçeli karar açıklandı

Uyuşturucuya özendirme suçundan dolayı 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 660 liralık para cezasına çarptırılan Selen Pınar Işık isimli sosyal medya fenomenine verilen cezanın gerekçeleri açıklandı. Mahkemenin kararında şu ifadeler yer aldı,

  • "Sosyal medyanın toplumlarda yarattığı etkiye bakınca; bu imkan kullanılarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilebilmiştir." Mahkemenin kararında sanığın Kolombiya'daki Medellin şehrine ilişkin atıfta da bulunuldu. Şehrin uyuşturucu konusunda büyük bir ismi de olduğunu belirten karar, "Buradaki insanların uyuşturucu ticareti sayesinde hayatta kalabildiklerini belirtip, uyuşturucu madde kullanımı olması durumunda ekonomik döngüden dolayı Medellin'deki fakir insanların evlerine ekmek götürebileceklerini ima etmekte ve kişileri uyuşturucu kullandırmaya özendirmekte olduğunun tespit edildiği" ifadeleriyle devam etti.

Selen Pınar Işık'a, eski eşi Osman Karagöz, desteğini sosyal medya üzerinden gösterdi
Selen Pınar Işık'a, eski eşi Osman Karagöz, desteğini sosyal medya üzerinden gösterdi

'Takipçileri için tehlike oluşturuyor'

Mahkeme, kararının devamında Pucca'nın takipçilerini uyuşturucu kullanmaya özendirdiğini de ifade etti. Gerekçe "Kendisini her yönüyle örnek alan kişilere uyuşturucu madde kullanımına davet etmekte olduğunun tespit edildiği" cümleleriyle sürdüren mahkeme, sosyal medyanın insanlar hatta tüm dünya üzerindeki gücü ve etkisine de dikkati çekti. Kararda "Sosyal medyanın toplumlarda yarattığı etkiye bakınca; bu imkan kullanılarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilebilmiştir. Bu nedenle sosyal medya aracılığı ile kitlelere ulaşma, onları etkileme, yönlendirme imkanı klasik basın araçları televizyon, radyo ve gazeteye kıyasla daha kolay, daha ucuz ve elverişlidir. Bu da her yaştan kişinin erişim imkanı olan sosyal medyanın gücünü ortaya koymaktadır." ifadesi yer aldı.

İmza günü iptal edildi

Pucca adıyla tanınan yazar Selen Pınar Işık, Pablo Escobar ile ilgili attığı bir tweet nedeniyle uyuşturucuya özendirdiği öne sürülerek 5 yıl 10 ay hapis ve para cezasına çarptırıldı. Bu kararın ardından sosyal medya hesabından, "Ben size ne yaptım" diyerek karara isyan eden Pucca'ya bir şok da kitabını çıkardığı yayınevinden geldi. Selen Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu cezasının ardından İzmir'de ünlü bir kitap mağazası tarafından imza töreninin iptal edildiğini duyurdu. Işık'ın yaptığı açıklamaya göre söz konusu mağaza, Pucca ismini internet sitesinde çok satanlar listesinden de çıkarttı.

Işık, ''Daha dün gece 'her şey yoluna giriyor' yazmıştım bugün hayatım alt üst oldu. Ne desem bilmiyorum, gerçekten bilmiyorum.. Hapis cezası verildi sizi özendirdiğim için. Tek başıma var olma mücadeleme özenmeyip, saçma bir tweete özenmişsiniz, adalet öyle diyor maalesef. Ben çok kötüyüm, gerçekten perişan haldeyim bunu bile nasıl yazdım inanın bilmiyorum.. ama bana verdiğiniz desteği görünce, arkamda bu kadar insan olduğunu hissedince kalkmam lazım. Her şey için teşekkür ederim, üst mahkemeye başvurduk umarım bu saçma durumdan kurtuluruz. Bu arada yarın çeşme'de dr'da olacak olan imza günüm maalesef iptal edildi. Hatta Dr beni internet sitesinde çok satanlar listesinden çıkartmış, eminim teknik bir arıza olmuştur (?) izmir karşıyaka kırmızı kedi kitapevi sağolsun, Pazar günü saat 16:00 da imza günü orada olacak, beni yalnız bırakmazsanız sarılırsanız, geçecek bunlar derseniz çok sevinirim. Geçecek değil mi?'' dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >