Pucca'nın imza gününü Kırmızı Kedi Yayınevi yaptı: Tepkilerin odağı oldu

Pucca lakabıyla kitap yazan Selen Pınar Işık, uyuşturucuya özendirme suçundan ceza aldı.
Pucca lakabıyla kitap yazan Selen Pınar Işık, uyuşturucuya özendirme suçundan ceza aldı.

● Pucca lakabıyla tanınan sosyal medya fenomeni Selen Pınar Işık, uyuşturucu maddeye özendirdiği gerekçesiyle 5 yıl 10 gün hapis cezası aldı.

● Selen Işık'ın aldığı cezanın açıklanmasının ardından kitabının basıldığı yayınevi tarafından imza günü iptal edildi.

● Sosyal medyadan açıklama yapıp 'üzgün' olduğunu belirten Işık'ın imza gününü Kırmızı Kedi Yayınevi gerçekleştirdi.

● Yayınevi, konuyla alakalı tepki çekse de geri adım atmayarak bir imza günü daha düzenlemeye hazırlanıyor.

Pucca lakabını kullanarak kitap çıkaran Selen Pınar Işık geçtiğimiz günlerde 'uyuşturucuya özendirdiği' gerekçesiyle 5 yıl 10 gün hapis cezasına çaptırıldı. Bunun üzerine imza günü iptal edilen Pucca Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen yeni bir imza gününe katıldı. Bu durum sosyal medya üzerinden tepki çekse de yayınevi ikinci bir imza günü düzenlemeye hazırlanıyor.

Tepki çekti

Ancak Kırmızı Kedi Yayınevi yeni bir imza günü düzenledi. Bunun üzerine bazı yayın organlarının köşe yazarları yayınevine tepki göstererek, ''Kırmızı Kedi gibi yayınevleri bu suçlulara sahip çıkıyor. Onun için imza günü düzenliyor. İnsanlar kuyruğa giriyor, alkışlarla karşılıyor. İmza günü için tatilini yarıda kesen de var. Sarılıp ağlayan da'' diyerek tepkilerini dile getirdi.

Ne olmuştu?

Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda 'uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği' iddiasıyla yargılanan Pucca lakaplı Selen Pınar Işık, 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 666 lira para cezasına çarptırıldı. Aynı davada yine aynı suçlamayla yargılanan 'Burry Soprano' lakaplı rap şarkıcısı Burak Aydoğduoğlu'nun ise beraatine karar verildi.

Işık, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 7 sene hapis cezası aldığını belirterek, 'Ben şimdi ne yapacağım?' diyerek isyan etti. Konuşma sırasında gözyaşlarına boğulan Selen Işık ile ilgili gerekçeli karar da açıklandı. Mahkemenin kararında;

  • "Sosyal medyanın toplumlarda yarattığı etkiye bakınca; bu imkan kullanılarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilebilmiştir." Mahkemenin kararında sanığın Kolombiya'daki Medellin şehrine ilişkin atıfta da bulunuldu. Şehrin uyuşturucu konusunda büyük bir ismi de olduğunu belirten karar, "Buradaki insanların uyuşturucu ticareti sayesinde hayatta kalabildiklerini belirtip, uyuşturucu madde kullanımı olması durumunda ekonomik döngüden dolayı Medellin'deki fakir insanların evlerine ekmek götürebileceklerini ima etmekte ve kişileri uyuşturucu kullandırmaya özendirmekte olduğunun tespit edildiği" ifadeleri kullanıldı.

Avukatı beraatini talep etmişti

İstanbul Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Işık ve Aydoğduoğlu katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti. Müvekkili Pınar Işık'ın üzerine atılan uyuşturucu madde kullanımını özendirme suçunu işlemediğini söyleyen avukat Ali Furkan Tatlı, "Suçun oluşması için özendirme kastı gerekir. Hatta uyuşturucu karşıtı tweetler atmıştır. İfade özgürlüğü kapsamında müvekkilimin kişisel hakları zedelenmektedir. Beraatini talep ederiz" dedi.

Eski eşi desteğini esirgemedi

Işık'ın, uyuşturucuya özendirme suçundan yargılandığı davayı karara bağlayan mahkeme, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu cezanın ardından eski eşi Serhat Osman Karagöz, mahkeme kağıdının bir bölümünü sosyal medya hesabından paylaşarak Pınar Işık'a destek verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >