Salon kültürüne Klasik Türk Müziği dokunuşu: İncesaz

Türk Klasik Müziği'ni benimseyen İncesaz, klasik dans parçaları için de uygun isimler arasında yer alıyor.
Türk Klasik Müziği'ni benimseyen İncesaz, klasik dans parçaları için de uygun isimler arasında yer alıyor.

"Çok aşığın var diyorlar, 'yalan' de yeter bana; bir sevda sözü fısılda, hazırım inanmaya" Siz şimdi bir fincan kahve alıp keyifli bir İncesaz parçası dinleyin. Her tınısıyla taa uzaklara götüren İncesaz kimdir?

Klasik Türk müziğine eşsiz tınılar katıp tambur, kanun, ud, keman, kemençe ve dahası enstrümanlarla eşlik eden grup İncesaz hakkında Web Sitesinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Modern tınıları sahiplendiler 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    1996 yılında Murat Aydemir, Derya Türkan ve Cengiz Onural'ın bir araya gelmesiyle başlayan grup, Klasik Türk Müziğinin yanı sıra, modern tınıları da sahiplenmişlerdir.
Modern tınıları sahiplendiler 1996 yılında Murat Aydemir, Derya Türkan ve Cengiz Onural'ın bir araya gelmesiyle başlayan grup, Klasik Türk Müziğinin yanı sıra, modern tınıları da sahiplenmişlerdir.
Dizi müzikleriyle başladılar 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Grup, çalışmaları sırasında yedi müzik albümü çıkarmış, İkinci Bahar (1998-2002), Ekmek Teknesi (2002-2004), Çınaraltı (2003) ve Sev Kardeşim (2006) dizilerinin müziklerini yapmıştır.
Dizi müzikleriyle başladılar Grup, çalışmaları sırasında yedi müzik albümü çıkarmış, İkinci Bahar (1998-2002), Ekmek Teknesi (2002-2004), Çınaraltı (2003) ve Sev Kardeşim (2006) dizilerinin müziklerini yapmıştır.
İlk albüm "Eski Nisan"

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    1997'de ilk albüm çalışmaları sırasında gruba kanunda Taner Sayacıoğlu katıldı ve "Eski Nisan" albümü bu kadroyla hazırlandı. Kalan Müzik etiketiyle 1999 yılında yayınlanan albüme Mahinur Özüstün, Murat Buket vurmalı çalgılarla, Muammer Ketencoğlu akordeonla, Uğur Işık viyolonselle ve İsmail Soyberk bas gitarla katkıda bulundu.
İlk albüm "Eski Nisan" 1997'de ilk albüm çalışmaları sırasında gruba kanunda Taner Sayacıoğlu katıldı ve "Eski Nisan" albümü bu kadroyla hazırlandı. Kalan Müzik etiketiyle 1999 yılında yayınlanan albüme Mahinur Özüstün, Murat Buket vurmalı çalgılarla, Muammer Ketencoğlu akordeonla, Uğur Işık viyolonselle ve İsmail Soyberk bas gitarla katkıda bulundu.
İkinci Bahar için dizi müziği yaptılar 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    1999-2001 yıllarında grup Türk televizyon tarihinin iz bırakan dizilerinden İkinci Bahar için bir müzik albümü yaptı.
İkinci Bahar için dizi müziği yaptılar 1999-2001 yıllarında grup Türk televizyon tarihinin iz bırakan dizilerinden İkinci Bahar için bir müzik albümü yaptı.
Melihat Gülses'ten "Eylül Şarkıları" 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    2001 yılında bas gitarda Akın Aral'ın da katılmasıyla üçüncü İncesaz “Eylül Şarkıları" adlı albümü yayınlandı. Kalan Müzik etiketli albümü, TRT İstanbul Radyosu'nun değerli ses sanatçısı Melihat Gülses okuyordu.
Melihat Gülses'ten "Eylül Şarkıları" 2001 yılında bas gitarda Akın Aral'ın da katılmasıyla üçüncü İncesaz “Eylül Şarkıları" adlı albümü yayınlandı. Kalan Müzik etiketli albümü, TRT İstanbul Radyosu'nun değerli ses sanatçısı Melihat Gülses okuyordu.
2004'te üçüncü albüm 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    2003 yılında vurmalı çalgılarda Engin Gürkey İncesaz'a katıldı ve Mayıs 2004'te yine Kalan Müzik tarafından “İstanbul'a Dair" albümü yayınlandı.
2004'te üçüncü albüm 2003 yılında vurmalı çalgılarda Engin Gürkey İncesaz'a katıldı ve Mayıs 2004'te yine Kalan Müzik tarafından “İstanbul'a Dair" albümü yayınlandı.
Dördüncü albüm Dilek Türkan ile 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Dördüncü albüm, grubun yine yeni bir açılımı oldu. "Mazi Kalbimde" albümünde, Dilek Türkan'ın okuduğu şarkıların bir bölümü, yüzyıl başlarının zevkini ve modasını yansıtan tangolardı ve Türker Çolak, vurmalı çalgılarla ilk kez İnce Saz'da bu albümle yer aldı. Bu albüm de yine Kalan Müzik tarafından 2005'te yayınlandı.
Dördüncü albüm Dilek Türkan ile Dördüncü albüm, grubun yine yeni bir açılımı oldu. "Mazi Kalbimde" albümünde, Dilek Türkan'ın okuduğu şarkıların bir bölümü, yüzyıl başlarının zevkini ve modasını yansıtan tangolardı ve Türker Çolak, vurmalı çalgılarla ilk kez İnce Saz'da bu albümle yer aldı. Bu albüm de yine Kalan Müzik tarafından 2005'te yayınlandı.
Farklı yöre şarkılarını seslendirdiler

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Ekim 2007'de yayınlanan " Elif" albümünde, Cengiz Özkan'ın okuduğu Kerkük ve Kırım da dahil olmak üzere 15 değişik yöreden alınmış türkülere yer verildi. Bu albüm birbirinden hiç de uzak olmayan Türk Müziği'nin türküleriyle şarkılarını bir araya getiriyordu.
Farklı yöre şarkılarını seslendirdiler Ekim 2007'de yayınlanan " Elif" albümünde, Cengiz Özkan'ın okuduğu Kerkük ve Kırım da dahil olmak üzere 15 değişik yöreden alınmış türkülere yer verildi. Bu albüm birbirinden hiç de uzak olmayan Türk Müziği'nin türküleriyle şarkılarını bir araya getiriyordu.
Altıncı albüm 2009

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    "Kalbimdeki Deniz" albümü, 2009 Mart ayında yayınlandı. İnce Saz şarkılarının ağırlıkta olduğu bu albümde de yine yüzyıl öncesinin şarkılarına yer verildi. Albümde Efdal Altun (viyola), Hakkı Öztürk (viyolonsel) ve Umut Sel (kontrbas) konuk sanatçı olarak yer aldılar. Albümün solistliğini Dilek Türkan ve Bora Ebeoğlu yaptılar.
Altıncı albüm 2009 "Kalbimdeki Deniz" albümü, 2009 Mart ayında yayınlandı. İnce Saz şarkılarının ağırlıkta olduğu bu albümde de yine yüzyıl öncesinin şarkılarına yer verildi. Albümde Efdal Altun (viyola), Hakkı Öztürk (viyolonsel) ve Umut Sel (kontrbas) konuk sanatçı olarak yer aldılar. Albümün solistliğini Dilek Türkan ve Bora Ebeoğlu yaptılar.
Konuk sanatçılarla sahne aldılar 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                     2011'de “Yollar" ve 2013 yılında Ezgi Köker'in İncesaz'a katılmasının ardından 2014 yılı Ocak ayında "Geçsin Günler" albümleri yayınlandı. Bu albümün solistleri Ezgi Köker ve Bora Ebeoğlu oldular. Kemençede Emre Erdal, viyolonselde Hakkı Öztürk ve klarnette Evrim Güvemli konuk sanatçılar olarak yer aldılar.
Konuk sanatçılarla sahne aldılar 2011'de “Yollar" ve 2013 yılında Ezgi Köker'in İncesaz'a katılmasının ardından 2014 yılı Ocak ayında "Geçsin Günler" albümleri yayınlandı. Bu albümün solistleri Ezgi Köker ve Bora Ebeoğlu oldular. Kemençede Emre Erdal, viyolonselde Hakkı Öztürk ve klarnette Evrim Güvemli konuk sanatçılar olarak yer aldılar.
Sev Kardeşim dizisi için söyledi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İncesaz 2006 yılında Cankat Ergin'in yönettiği "Sev Kardeşim" dizisinin müziklerini yaptı. Bu dizinin müziklerinden bir bölümü, daha sonra albümlerinde de yer aldı.
Sev Kardeşim dizisi için söyledi İncesaz 2006 yılında Cankat Ergin'in yönettiği "Sev Kardeşim" dizisinin müziklerini yaptı. Bu dizinin müziklerinden bir bölümü, daha sonra albümlerinde de yer aldı.
Çok sayıda solistle çalıştılar 

                                    
                                    
                                    
                                    İncesaz'ın bugüne kadar çeşitli projelerde birlikte çalıştığı solistler arasında; 
Güzin Değişmez

Gülcan Kaya

Aşkın Nur Yengi

Çiğdem Yarkın

Zuhal Olcay

Münip Utandı

Melihat Gülses

Bora Ebeoğlu

Cengiz Özkan

 Dilek Türkan

Haris Alexiou

Ezgi Köker bulunuyor.
Çok sayıda solistle çalıştılar İncesaz'ın bugüne kadar çeşitli projelerde birlikte çalıştığı solistler arasında; Güzin Değişmez Gülcan Kaya Aşkın Nur Yengi Çiğdem Yarkın Zuhal Olcay Münip Utandı Melihat Gülses Bora Ebeoğlu Cengiz Özkan Dilek Türkan Haris Alexiou Ezgi Köker bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >