Seyahat temalı 20 film

İnsana yola çıkma arzusu aşılayan birbirinden güzel seyahat temalı filmler

Hepimiz izlediğimiz duygusal bir filmden etkilenmiş veya gerilim filminde korkmuşuzdur. Aynı şekilde özgür ruhlu insanların hayatlarını anlatan filmlerde ise biz de onlar gibi olmak istemişizdir. Tüm dünyayı gezmek, korkusuzca yola çıkmak… İşte sizler için derlediğimiz 20 seyahat temalı film.
Into The Wıld (Özgürlük Yolu)

                                    IMDb'si 8.1 olan ve listemizin başında gelen bu muhteşem film izleyen herkesi derinden etkilemeyi başarmıştır. Başrolümüz üniversiteden mezun olduktan sonra her şeyi geride bırakarak yola çıkmaya karar verir. Ve rotası Alaska oluyor. Yolculuğu sırasında başından geçenleri, tanıştığı insanları bire bir gösteren bu filmden sonra siz de Alaska'ya gitmek isteyebilirsiniz.
Into The Wıld (Özgürlük Yolu) IMDb'si 8.1 olan ve listemizin başında gelen bu muhteşem film izleyen herkesi derinden etkilemeyi başarmıştır. Başrolümüz üniversiteden mezun olduktan sonra her şeyi geride bırakarak yola çıkmaya karar verir. Ve rotası Alaska oluyor. Yolculuğu sırasında başından geçenleri, tanıştığı insanları bire bir gösteren bu filmden sonra siz de Alaska'ya gitmek isteyebilirsiniz.
Roman Holiday (Roma Tatili)

                                    1953 yapımı IMDb'si 8.0 olan bu güzel filmimizde ise gene baskılardan ve çevresinden sıkılmış bir insanın seyahat etmek uğruna yaptığı şeyleri izliyoruz. Prenses Ann, saray hayatından sıkılır ve Roma'ya geldiğinde çılgınlık yapmak ister. Bir gece gizlice kaldığı yerden kaçar ve bankta uyuyakalır. Yardımsever bir kişi Prenses'i alır ve evine götürür. Fakat bu kişi kurnaz bir gazetecidir aynı zamanda.
Roman Holiday (Roma Tatili) 1953 yapımı IMDb'si 8.0 olan bu güzel filmimizde ise gene baskılardan ve çevresinden sıkılmış bir insanın seyahat etmek uğruna yaptığı şeyleri izliyoruz. Prenses Ann, saray hayatından sıkılır ve Roma'ya geldiğinde çılgınlık yapmak ister. Bir gece gizlice kaldığı yerden kaçar ve bankta uyuyakalır. Yardımsever bir kişi Prenses'i alır ve evine götürür. Fakat bu kişi kurnaz bir gazetecidir aynı zamanda.
Diarios de Motocicleta (Motosiklet Günlüğü)

                                    2004 yılında yayınlanan fakat anlattığı tarihin 1950'li yıllar olduğu bir filmdir. Che Guevara ve onun arkadaşı Alberto Granado'nun bir motosiklet ile Latin Amerika ülkelerinin hepsini gezmeye çıkmasını konu alan güzel bir filmdir.
Diarios de Motocicleta (Motosiklet Günlüğü) 2004 yılında yayınlanan fakat anlattığı tarihin 1950'li yıllar olduğu bir filmdir. Che Guevara ve onun arkadaşı Alberto Granado'nun bir motosiklet ile Latin Amerika ülkelerinin hepsini gezmeye çıkmasını konu alan güzel bir filmdir.
Midnight in Paris (Paris’te Gece Yarısı)

                                    Paris'e iş için gelen bir ailenin yaşantısını anlatan filmde özellikle başrol oyuncumuz olan damat adayının başından geçen olaylara dikkat çekiliyor. Şair ruhlu adamın Paris sevgisini derinden işleyen bir film.
Midnight in Paris (Paris’te Gece Yarısı) Paris'e iş için gelen bir ailenin yaşantısını anlatan filmde özellikle başrol oyuncumuz olan damat adayının başından geçen olaylara dikkat çekiliyor. Şair ruhlu adamın Paris sevgisini derinden işleyen bir film.
The Bucket List (Şimdi ya da Asla)

                                    Biri milyoner biri araba tamircisi olan iki adamın hayatları bir noktada kesişir ve ortak noktaları da ölmeden önce yapmak istedikleri her şeyi yapmak olan ikili büyük bir araba gezisine çıkarlar.
The Bucket List (Şimdi ya da Asla) Biri milyoner biri araba tamircisi olan iki adamın hayatları bir noktada kesişir ve ortak noktaları da ölmeden önce yapmak istedikleri her şeyi yapmak olan ikili büyük bir araba gezisine çıkarlar.
Thelma ve Louise

                                    1991 yapımlı filmde iki genç kadının yola çıkma hikayesini anlatılmaktadır. Louise arkadaşı Thelma'yı gaza getirir ve muhteşem bir yolculuğa çıkarlar.
Thelma ve Louise 1991 yapımlı filmde iki genç kadının yola çıkma hikayesini anlatılmaktadır. Louise arkadaşı Thelma'yı gaza getirir ve muhteşem bir yolculuğa çıkarlar.
Easy Rider

                                    İki motorcunun Amerika'nın güney bölgesine doğru yola çıkmasını anlatan filmde, ikilinin başından geçen olaylar ve tanıştıkları bin bir farklı insan anlatılmaktadır.
Easy Rider İki motorcunun Amerika'nın güney bölgesine doğru yola çıkmasını anlatan filmde, ikilinin başından geçen olaylar ve tanıştıkları bin bir farklı insan anlatılmaktadır.
The Way (Yol)

                                    2010 yılı yapımlı filmde, oğlunun cenazesini almak için gelen Amerikalı bir doktorun hikayesi anlatılmaktadır. Oğlunun en büyük arzusunun çıktığı seyahati bitirmektir fakat bitiremeden ölmüştür. Amerikalı doktor ise oğlunun bu arzusunu yerine getirmek için bu yolculuğa çıkmaya karar verir ve yola koyulur.
The Way (Yol) 2010 yılı yapımlı filmde, oğlunun cenazesini almak için gelen Amerikalı bir doktorun hikayesi anlatılmaktadır. Oğlunun en büyük arzusunun çıktığı seyahati bitirmektir fakat bitiremeden ölmüştür. Amerikalı doktor ise oğlunun bu arzusunu yerine getirmek için bu yolculuğa çıkmaya karar verir ve yola koyulur.
Wild (Yaban)

                                    İçsel sorunlarını keşfetmek ve kendini daha çok anlayabilmek için kendisine bir amaç edinen kadının çıktığı zorlu yolculuk anlatılıyor.
Wild (Yaban) İçsel sorunlarını keşfetmek ve kendini daha çok anlayabilmek için kendisine bir amaç edinen kadının çıktığı zorlu yolculuk anlatılıyor.
Tracks (Çöldeki İzler)

                                    2013 yılından gösterime sunulmuş filmin IMDb'si 7.2'dir. Konusu ise gene bir kadının kendini keşfetme arzusu ile yola koyulmasıdır. Aynı zamanda başından geçen olaylar da nefes kesici güzellikte anlatılmıştır.
Tracks (Çöldeki İzler) 2013 yılından gösterime sunulmuş filmin IMDb'si 7.2'dir. Konusu ise gene bir kadının kendini keşfetme arzusu ile yola koyulmasıdır. Aynı zamanda başından geçen olaylar da nefes kesici güzellikte anlatılmıştır.
One Week (Son Yolculuk)

                                    Kanser olduğunu ve 2 yıl ömrünün kaldığını öğrenen başrol oyuncumuz bir motor alır ve uzun bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Bu yolculuk onun hayat görüşünü dahi değiştirecek nitelikte etkili olmuştur.
One Week (Son Yolculuk) Kanser olduğunu ve 2 yıl ömrünün kaldığını öğrenen başrol oyuncumuz bir motor alır ve uzun bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Bu yolculuk onun hayat görüşünü dahi değiştirecek nitelikte etkili olmuştur.
Seven Years in Tibet (Tibet’te Yedi Yıl)

                                    Avustralyalı bir adamın 2. Dünya Savaşından uzaklaşarak Himalaya'lara doğru çıktığı yolculuğu anlatır. Burada Dalai Lama ile tanışır, Çin Halkının Tibet halkına ettiği işkenceleri görür.
Seven Years in Tibet (Tibet’te Yedi Yıl) Avustralyalı bir adamın 2. Dünya Savaşından uzaklaşarak Himalaya'lara doğru çıktığı yolculuğu anlatır. Burada Dalai Lama ile tanışır, Çin Halkının Tibet halkına ettiği işkenceleri görür.
Yemen’de Somon Avı 

                                    Balıklar üzerinde uzmanlaşmış bir adamın Yemen'de somon yetiştirme teklifini çürütmek için elinden geleni yapmaya çalışması konu alınmıştır.
Yemen’de Somon Avı Balıklar üzerinde uzmanlaşmış bir adamın Yemen'de somon yetiştirme teklifini çürütmek için elinden geleni yapmaya çalışması konu alınmıştır.
The Beach (Kumsal)

                                    Leonardo Di Caprio'nun başrolde olduğu filmde, Di Caprio'nun canlandırdığı Richard'ın macera arayışı için Tayland'a gelmesi ve başından geçen olaylar anlatışmıştır.
The Beach (Kumsal) Leonardo Di Caprio'nun başrolde olduğu filmde, Di Caprio'nun canlandırdığı Richard'ın macera arayışı için Tayland'a gelmesi ve başından geçen olaylar anlatışmıştır.
Eat Pray Love (Ye Dua Et Sev)

                                    Elizabeth'in boşanma sonucunda kendini yeniden bulmak adına çıktığı yolculuk anlatılmaktadır. Hindistan, Bali ve İtalya'ya kadar ulaşan büyük bir yolculuk yapacaktır.
Eat Pray Love (Ye Dua Et Sev) Elizabeth'in boşanma sonucunda kendini yeniden bulmak adına çıktığı yolculuk anlatılmaktadır. Hindistan, Bali ve İtalya'ya kadar ulaşan büyük bir yolculuk yapacaktır.
The Cave Of The Yellow Dog

                                    Çok bilinmeyen bir film olmasına rağmen nefes kesici anlara şahitlik eden filmde, Moğolistan'da yaşayan göçebe bir ailenin küçük kızı sahiplenmek istediği köpeğin kaybolması üzerine onu aramaya çıkması anlatılmaktadır.
The Cave Of The Yellow Dog Çok bilinmeyen bir film olmasına rağmen nefes kesici anlara şahitlik eden filmde, Moğolistan'da yaşayan göçebe bir ailenin küçük kızı sahiplenmek istediği köpeğin kaybolması üzerine onu aramaya çıkması anlatılmaktadır.
Before Sunrise (Gün Doğmadan)

                                    Celine Ve Jesse'nin tesadüfi bir şekilde tanışması üzerine çıktıkları yolculuk anlatılmaktadır.
Before Sunrise (Gün Doğmadan) Celine Ve Jesse'nin tesadüfi bir şekilde tanışması üzerine çıktıkları yolculuk anlatılmaktadır.
Under The Tuscan Sun

                                    Amerikalı yazar bir kadının boşandıktan sonra İtalya'nın Toskana bölgesinde bir harabe aldıktan sonra burada başından geçen olayların anlatıldığı film aynı zamanda oldukça romantik de bir filmdir.
Under The Tuscan Sun Amerikalı yazar bir kadının boşandıktan sonra İtalya'nın Toskana bölgesinde bir harabe aldıktan sonra burada başından geçen olayların anlatıldığı film aynı zamanda oldukça romantik de bir filmdir.
127 Hours (127 Saat)

                                    Tek başına kanyon gezisine çıkan bir dağcının başından geçen korkunç olayları anlatan filmde herkes kendinden birer parça bulacaktır.
127 Hours (127 Saat) Tek başına kanyon gezisine çıkan bir dağcının başından geçen korkunç olayları anlatan filmde herkes kendinden birer parça bulacaktır.
In July (Temmuz’da)

                                    Juli ilk görüşte âşık olduğu Daniel'in falına bakar ve kısa bir süre sonra gerçek aşkına kavuşacağını söyler. Ve Daniel Melek'e aşık olur. Melek'e ulaşmak gerçek aşkına kavuşmak için İstanbul'a doğru yola çıkar. Juli ise Daniel'in peşinden gelir.
In July (Temmuz’da) Juli ilk görüşte âşık olduğu Daniel'in falına bakar ve kısa bir süre sonra gerçek aşkına kavuşacağını söyler. Ve Daniel Melek'e aşık olur. Melek'e ulaşmak gerçek aşkına kavuşmak için İstanbul'a doğru yola çıkar. Juli ise Daniel'in peşinden gelir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >