Sezin ve Esin Süleymanoğlu, Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmine dava açtı

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminin 25 Ekim 2019’da vizyona gireceği duyuruldu.
Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminin 25 Ekim 2019’da vizyona gireceği duyuruldu.

● Naim Süleymanoğlu'nun iki kızı Sezin ve Esin Süleymanoğlu babalarının hayatını anlatacak olan Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmine dava açtı.

● Sporcunun kızları filmin durdurulması talebinde bulunarak,''Film yapılmasının amacı, haksız kazanç elde etmeye yönelik olup hayatında gizli kalması gereken bazı hususların filmde işlenecek olması, ileride bizleri küçük düşürmeye yönelik bir takım olumsuz sonuçlar doğuracaktır.'' ifadelerini kullandı.

Dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran, efsane halterci Naim Süleymanoğlu‘nun hayatı beyaz perdeye aktarılıyor. Dijital Sanatlar Yapımevi aracılığıyla Özer Fevzioğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosunu ise Barış Pirhasan yazdı. Ayla ve Müslüm'ün yapımcılığını üstlenen Mustafa Uslu, bu filmde de yapımcı olarak karşımıza çıkıyor.

Ancak, 25 Ekim 2019'da vizyona girmesi beklenen film davalık oldu.

Sporcunun kızlarından veto

Naim Süleymanoğlu'nun hayatını anlatan Cep Herkelü: Naim Süleymanoğlu filminde pürüz çıktı. Süleymanoğlu'nun iki kızı filmin durdurulmasına yönelik dava açtı.

  • İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Sezin ve Esin Süleymanoğlu dilekçelerinde şu iddialara yer verdi: "Geçen yıl bazı gazetelerde babamız Naim Süleymanoğlu’nun hayatının film olarak çekilip bu yılın Ekim ya da Kasım aylarında sinemalarda gösterime gireceğini öğrendik. Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu ile yapım şirketi Dijital Yapım Evi Reklam Film Sanayi şirketi ve yapımcı Mustafa Uslu arasında film sözleşmesi yapılmış. Filmin sinemalarda gösterilecek ve bundan da sadece Muharrem Süleymanoğlu bir bedel alacakmış. Filmin iyi iş yapması halinde bize birer daire alınacağı yönünde duyum aldık. Muharrem Süleymanoğlu, filmde kullanılmak üzere babamızın 3 madalyasını yapım şirketine vermiş. Film çekimleri halen devam etmektedir. Naim Süleymanoğlu’nun kızları olarak ne madalyaların filmde kullanılmasına ne de gösterilmesine iznimiz vardır.Film yapılmasının amacı, haksız kazanç elde etmeye yönelik olup hayatında gizli kalması gereken bazı hususların filmde işlenecek olması, ileride bizleri küçük düşürmeye yönelik bir takım olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Bu durumun şimdiden önüne geçilmesini istiyoruz.''

'Tazminat istiyoruz'

Akşam'dan Neslihan Keskin'in haberine göre; Naim Süleymanoğlu'nun kızları Sezin ve Esin, filmde kullanılan madalyalara el konulmasını isteyerek, şunları söyledi: ''Madalyaların usule aykırı şekilde film çekiminde kullanılması ve iade edilmemesi nedeniyle ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Merhumun Olimpiyat, Avrupa ve Dünya şampiyonluğu madalyalarının çekiminin ve yayımının tedbiren yasaklanmasını, maddi ve manevi zararlarımızın giderilmesini talep ediyoruz.''


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >