Sıcak havaların en serinletici 7 meyvesi

Yaz meyveleri faydalarıyla dikkat içekiyor
Yaz meyveleri faydalarıyla dikkat içekiyor

Mevsimin değişmesi ve sıcakların gelmesiyle birlikte yediğimiz yiyeceklerde değişime uğruyor.

Yaz aylarına özel çıkan karpuz, kiraz, şeftali, erik gibi meyveler hem faydası hem de serinletici etkisiyle favoriler arasında yer alıyor.

Ağır ve yağlı yemeklerden ziyade hem doyurucu hem de ferahlatıcı meyveler yazın vazgeçilmezleri arasında gösteriliyor.

Ülkemizde bolca bulunan ve kolayca ulaşabileceğiniz bu meyveleri teze bir şekilde tüketme imkanına da sahip olabilirsiniz.

Havaların ısınması ve mevsimin değişmesiyle yediğimiz meyvelerde değişmeye başlıyor.

Meyveler vitamin, mineral ve lif açısından oldukça zengin. Yaz meyveleri denince akla ilk olarak karpuz, kavun ve kiraz geliyor. Ancak onlarca yaz meyvesi var. Ayrıca hepsinin ayrı ayrı pek çok faydası var. Hem serinleten hem de fayda sağlayan bu meyvelerin her biri ülkemizde bolca bulunuyor.


                                    Yazın vazgeçilmez meyvelerinden olan karpuz soğuk soğuk tüketilmesi ve sulu bir meyve olması açısından çok seviliyor. Vitamin ve mineral açısından da zengin olan karpuz, içerisinde bulunan beta karoten sayesinde kansere karşı koruma sağlıyor. Yüksek lif kaynağı sayesinde bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor.
Yazın vazgeçilmez meyvelerinden olan karpuz soğuk soğuk tüketilmesi ve sulu bir meyve olması açısından çok seviliyor. Vitamin ve mineral açısından da zengin olan karpuz, içerisinde bulunan beta karoten sayesinde kansere karşı koruma sağlıyor. Yüksek lif kaynağı sayesinde bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor.
Kiraz

                                    Sapından meyvesine kadar her şeyiyle çok faydalı olan kiraz yazın ağzı tatlandıran meyvelerden biri olarak anılıyor. Sindirim sisteminin güçlenmesine yardım eden kiraz, aynı zamanda yüksek bir A vitamini içeriyor.
Kiraz Sapından meyvesine kadar her şeyiyle çok faydalı olan kiraz yazın ağzı tatlandıran meyvelerden biri olarak anılıyor. Sindirim sisteminin güçlenmesine yardım eden kiraz, aynı zamanda yüksek bir A vitamini içeriyor.
Üzüm

                                    Yaz akşamlarının en sevilenlerinden olan  üzüm güçlü bir antioksidan özelliğine sahip. Böbreklerin çalışmasında ve karaciğerin temizlenmesinde oldukça etkili. Özellikle siyah üzümün sağlık açısından çok faydalı olduğu bilinir.
Üzüm Yaz akşamlarının en sevilenlerinden olan üzüm güçlü bir antioksidan özelliğine sahip. Böbreklerin çalışmasında ve karaciğerin temizlenmesinde oldukça etkili. Özellikle siyah üzümün sağlık açısından çok faydalı olduğu bilinir.
Erik

                                    Gelişiyle adeta yazın habercisi olan erik birçok insanın en sevdiği meyvelerden biri. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan erik aynı zamanda kabızlığı da önler. Diş temizliğine yardımcı olur ve iştahın açılmasını sağlar.
Erik Gelişiyle adeta yazın habercisi olan erik birçok insanın en sevdiği meyvelerden biri. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan erik aynı zamanda kabızlığı da önler. Diş temizliğine yardımcı olur ve iştahın açılmasını sağlar.
Kavun

                                    Karpuzun yanında ikinci planda kalsa da kavun yazı anımsatan, yazla eşdeğer tutulan meyvelerden biri olarak biliniyor. Faydaları ise saymakla bitmiyor. Kaygı bozukluğuna ve uykusuzluğa iyi geliyor. İdrar söktürücü görevi görüyor ve kabızlığı önlüyor. Ayrıca kavun bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu tarafından tavsiye edilen meyvelerden biri.
Kavun Karpuzun yanında ikinci planda kalsa da kavun yazı anımsatan, yazla eşdeğer tutulan meyvelerden biri olarak biliniyor. Faydaları ise saymakla bitmiyor. Kaygı bozukluğuna ve uykusuzluğa iyi geliyor. İdrar söktürücü görevi görüyor ve kabızlığı önlüyor. Ayrıca kavun bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu tarafından tavsiye edilen meyvelerden biri.
Şeftali

                                    Şeftali kalp rahatsızlıkları ve kansere karşı vücudun korurken böbreklerin ve safa kesesinin düzgün çalışmasını sağlıyor. En sevilen yaz meyvelerinden biri olarak biliniyor.
Şeftali Şeftali kalp rahatsızlıkları ve kansere karşı vücudun korurken böbreklerin ve safa kesesinin düzgün çalışmasını sağlıyor. En sevilen yaz meyvelerinden biri olarak biliniyor.
Kayısı

                                    Kayısı kalsiyum ve magnezyum açısından zengin olan kemik erimesini önlemeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda lifli bir meyve olduğu için bağırsak sağlığı için oldukça faydalı.
Kayısı Kayısı kalsiyum ve magnezyum açısından zengin olan kemik erimesini önlemeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda lifli bir meyve olduğu için bağırsak sağlığı için oldukça faydalı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >