Süper Kupa'da sahaya atlayan Türk YouTuber'ın kanalı kapatılacak mı?

Sahaya giren Deli Mi Ne? YouTube kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz
Sahaya giren Deli Mi Ne? YouTube kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz

● İstanbul'da düzenlenen ve milyonlarca futbolseverin izlediği Chelsea-Liverpool Süper Kupa maçında bir Türk taraftar sahaya girdi.

● Görevliler tarafından hemen müdahale edilen genç taraftarın 4.5 milyon aboneye sahip 'Deli Mi Ne' isimli YouTube kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz olduğu ortaya çıktı.

● Benzer bir olay, yine sosyal medya fenomeni olan bir kadın seyirci tarafından 2019 Şampiyonlar Ligi Final'inde gerçekleştirilmişti.

● Kadın seyircinin sosyal medya hesaplarında yaklaşık 2 milyon takipçi artışı yaşansa da daha sonra Instagram yönetimi tarafından hesabı kapatılmıştı.

● Şimdiyse 4.5 milyon aboneye sahip 'Deli Mi Ne' kanalının YouTube tarafından aynı şekilde bir yaptırımla cezalandırılıp cezalandırılmayacağı tartışılıyor.

İstanbul’da gerçekleşen ve dünyadaki tüm futbolseverleri ekrana başına kitleyen Süper Kupa maçında, futbolun kendisinden çok konuşulan sahaya girme olayı tepki çekmeye devam ediyor.

Türkiye'nin en fazla aboneye sahip YouTube kanalından biri olan Deli Mi Ne? kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz, Süper Kupa maçında tüm dünyanın tepkisini çeken bir olaya imza attı.

Deli Mi Ne? YouTube kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz
Deli Mi Ne? YouTube kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz

Liverpool ve Chelsea arasında oynanan Süper Kupa maçının 14’üncü dakikasında sahaya giren Yılmaz, koşarak kalenin içine girmeye çalışmıştı. UEFA’nın daha önce karşılaştığı olaylar sonrası koyduğu sert kurallardan ötürü televizyon ekranlarında gösterilmeyen YouTuber, güvenlik güçleri tarafından kıskıvrak yakalanarak sahanın dışına çıkarıldı.

Reklam için yaptı: Takipçi kaybını durduramıyor

Bu çirkin görüntülerin ardından Ali Abdülselam Yılmaz’ın YouTube kanalı “Deli Mi Ne?” boykot edilmeye başlandı. Twitter’da sayısız Tweet atan insanlar, YouTube kanalının takibini bırakmaya başladı. Abone sayısı hızlı bir şekilde düşmeye devam eden YouTube kanalı, bizim bu haberi yazdığımız sırada 4,583 milyondan 4,520 milyon aboneye düştü.

Sadece 4 saatte 44 bin abone kaybeden ve kaybetmeye devam eden YouTuber’dan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

socialblade.com verilerine göre Deli Mi Ne? YouTube kanalı şu ana kadar toplam 55 bin abone kaybetti.
socialblade.com verilerine göre Deli Mi Ne? YouTube kanalı şu ana kadar toplam 55 bin abone kaybetti.

Deli Mi Ne? YouTube kanalı kapatılacak mı?

YouTube Türkiye'nin en çok abone sayısına sahip kanalları arasında yer alan Deli Mi Ne? kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz, final maçında yaptığı hareket yüzünden kanalının kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Benzer bir olayın yaşandığı Şampiyonlar Ligi final maçında saha atlayan sosyal medya fenomeni kadın, olay sonrası amacına ulaşarak yaklaşık 2 milyon takipçi sayısı artışı yakalasa da daha sonra Instagram yönetimi tarafından kanalı kapatıldı. Şimdiyse benzer bir yaptırımın YouTube yönetimi tarafından Deli Mi Ne? kanalına uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor.

Ünlü YouTuber Süper Kupa maçına davetli olarak katıldı
Ünlü YouTuber Süper Kupa maçına davetli olarak katıldı

Maça izlemeye davetli olarak katıldığı ortaya çıktı

Deli Mi Ne? YouTube kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz'ın maça biletli olarak değil davetli olarak katıldığı ortaya çıktı. Yılmaz, davetiyesini maçtan hemen önce Instagramhikaye kısmından takipçileriyle paylaşmıştı. 14. dakikaya kadar saha kenarında maçı takip eden Yılmaz, davetlilerin bulunduğu ve davetlioldukları için daha az güvenlik önleminin alındığı taraftan sahaya daldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >