Tarih öğretmenlerine büyük görev: Kültür elçiliği yapacaklar

Tarih öğretmenleri, İzmit'te sokak sokaka gezerek değerlendirmeler yaptı.
Tarih öğretmenleri, İzmit'te sokak sokaka gezerek değerlendirmeler yaptı.

Kocaeli Belediyesi'nin bünyesinde gerçekleşen kültürel mirasları korumaya yönelik proje kapsamında İzmit ilçesinde görev yapan tarih öğretmenleri keşif gezisine çıktı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla yapılan projede genç nesillere Kocaeli’nin kültürel mirasını öğretmenler aktaracak.

Tarihte önemli bir yere sahip olan ve birçok medeniyete başkentlik yapan Kocaeli’nin, kültürel mirasının genç nesillere aktarılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yeni bir proje başlattı. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla yapılan projede genç nesillere Kocaeli’nin kültürel mirasını öğretmenler aktaracak.

Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda İmar ve Şehircilik Dairesi Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleşen “Kocaeli’nin Kültürel Mirası” sunumu, 600 öğretmenin katılımıyla Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde de sunuma katılan İzmitli tarih öğretmenleri, kültürel miras gezisine çıktı. Öğretmenler İzmit’in tarihi mahallelerini ve eserlerini bizzat yerinde inceledi.

79 tescilli eser bulunuyor

Tarih öğretmenleri genç nesillere kültürel mirası öğretecek
Tarih öğretmenleri genç nesillere kültürel mirası öğretecek

İmar ve Şehircilik Dairesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel, rehberlik ettiği tarih öğretmenlerine şehrin hafızası olan eserleri en ince ayrıntısına kadar anlattıktan sonra restorasyon çalışmaları sırasında gerçekleştirilen değişimlerden ve kullanılan özel malzemelerden de bahsetti.

Eserlerin geçmişi, kültürel mirası ve turizm potansiyeli hakkında bilgilerde veren Şenel, Kocaeli sınırları içerisinde bin 79 tescilli eser olduğunu belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >