The Irishman filmine bir de 'bizim gözümüzden' bakın

The Irishman Netflix'te yayınlanmaya başladı.
The Irishman Netflix'te yayınlanmaya başladı.

The Irishman bugün itibariyle Netflix'te yayınlanmaya başladı. Filmin başrollerinde Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci yer alıyor. Kadronun efsane olması filmin merak edilme oranını da gittikçe arttırdı. Martin Scorsese'nın yönetmen koltuğunda oturduğu The Irishman'nın detaylarına bakalım:

Bugün Netflix'te yayınlanmaya başlayan Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci gibi efsane oyunculardan oluşan The Irishman,209 dakika boyunca size nefis bir sinema keyfi verecek. Bunu çok emin olarak söylüyoruz çünkü kadro efsane.

Al Pacino verdiği bir röportajda çoğun filmde güzelleştirmek için oynadığını söylemiş. Biz de çoğu filmin onunla güzelleştiğini düşünüyoruz. Bu yüzden filmden çok umutluyuz. Bu efsane kadroyu bir araya getiren filmin detaylarına bakalım:

Kadroya yakından bakalım

Martin Scorsese yönetmen koltuğunda oturduğu The Irishman filminin efsane olması için kadroyu en iyi oyunculardan oluşturdu. Bu isimlerden birisi Joker'den aşina olduğumuz Robert De Niro. Niro filmde Frank Sheeran rolüne hayat veriyor.

Bu arada Joker'e değinmişken belirtelim film gişede rekor kırdı ve dünya çapında da herkesi etkilemeyi başardı. 4 Ekim'de vizyona giren Joker IMDb puanlarını da alt üst etti.

Filmdeki bir diğer isim ise Joe Pesci. Russell Bufalino rolüne hayat veren oyuncuyu en son 2010 yılında bir filmde izlemiştik. Jimmy Hoffa’yı canlandıran Al Pacino, ilk kez bir Scorsese filminde yer alıyor. Efsane oyuncukariyerinin 47. yılında ve 79 yaşında. Kadro saymakla bitmiyor. Hepsi başarılı oyuncular ancak biz 'en iyileri' mercek altına aldık.

The Irishman'ın kadrosundan Al Pacino ve yönetmen Martin Scorsese.
The Irishman'ın kadrosundan Al Pacino ve yönetmen Martin Scorsese.

  • Bu arada filmin konusuna da kısaca değinecek olursak; bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına ve arka planda ABD’de kol gezen organize suç tarihine odaklanıyor. Film Sheeran’ın hayatından kesitler sunuyor.

Bu arada film ABD ve Birleşik Krallık'ta vizyona girdi ve oldukça da beğenildi.

Neden Netflix?

Film bugün Netflix'te yayınlanmaya başladı. Netflix dünya çapında bir izlenme oranına sahip. Türkiye pazarında da oldukça izleniyor ve talep görüyor. Orijinal yapımları var. The Irishman filminin bu platformda yayınlanmasının sebebini de yönetmen koltuğunda oturanMartin Scorsese, katıldığı bir programda, bu proje için kendilerine sadece Netflix’in para verdiğini ve bu sayede filmi yapabildiklerini söyledi.

Bu yüzden film Netflix abonelerinin kullanımına açıldı. Hatta Netflix sinemada gösterilmesi için filme ekstra destek de verdi.

Netflix'in bundan sonraki süreçte de efsane kadroları içerisinde barındıran filmlere destek vereceğini düşünüyoruz.

Filmde kullanılan teknoloji

Computer-generated imagery teknolojisi sayesinde The Irishmna'ın kadrosunda yer alan efsane isimlerin makyajla gençleştirilmesine gerek kalmadı. Bu teknoloji uzun yıllardır sinema sektörünün içerisinde yer alıyor. Bu teknoloji süper kahraman filmleri, bilim kurgu yapımları, animasyon filmleri ve benzeri birçok yapımda yaygın olarak kullanılıyor.

1973'te 2 boyutlu basit grafiklerin filme dahil edilmesiyle ortaya çıkan CGI teknolojisi bilgisayarların donanım seviyelerine göre yükseldi. 2001'de ilk yapay zekaya sahip hareketli CGI sahnesi, Peter Jackson'ın yönettiği Yüzüklerin Efendisi filminde görülmüştü.

Netflix abonesi olmadan önce nelere dikkat etmelisiniz?

Netflix aboneliğine geçmeden önce bazı dikkat etmemiz gereken noktalar olabilir. Bunlardan en önemlisi hangi cihazlardan izleyebileceğiniz. Netflix'i sadece televizyon ve bilgisayarlar üzerinden değil, uygulamayı telefonunuza indirerek de izleyebilirsiniz. Ayrıca Netflix'ten dizi ya da film izlerken de internet kotanızın sınırsız olması gerekiyor.

Çünkü, platform yaklaşık 14 GB'lık internet harcıyor. Netflix'in aylık ücretinizi ödemiş dahi olsanız sadece Türkiye'ye özel sunduğu içerikleri izleyebiliyorsunuz.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >