Türk İşi Dondurma filmi 'Avrupa'ya' uzanıyor

Film, 6 ülkede vizyona girerek iyi bir izlenme oranı elde etmek istiyor.
Film, 6 ülkede vizyona girerek iyi bir izlenme oranı elde etmek istiyor.

15 Mart itibariyle vizyona giren Türk İşi Dondurma filmi 6 ülkede vizyona girecek. Avrupa'ya açılan film,Çanakkale Savaşları sırasında Avusturalya'da yaşayan iki Türk gencinin dondurma satarak geçimlerini sağlamasını konu alıyor.

15 Mart'ta vizyona giren, başrollerini Ali Atay, Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil'in oynadığı sinema filmi Türk İşi Dondurma'dan sinemaseverlere bir müjde geldi. Film 6 ülkede vizyona girecek.

Avrupa'ya uzanıyor

Çanakkale Savaşları sırasında Avustralya'da yaşayan iki Türk'ün ülkeleri için verdikleri mücadeleyi konu edinen "Türk İşi Dondurma" filmi, Avrupa'da sinemaseverlerle buluşacak. Yaşanmış bir olaydan esinlenilerek sinemaya uyarlanan, Can Ulkay'ın yönettiği film, 11 Nisan'da Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa ve Hollanda'da vizyona girecek. Gürkan Tanyaş'ın senaryosunu yazdığı filmin yapımcılığını Dijital Sanatlar Yapımevi adına Mustafa Uslu gerçekleştirdi.

Besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu'nun müziklerini yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Şebnem Bozoklu, Caner Kurtaran, Ali Atay, Marleen Mathews, Tristan Alexander, James Farley, Alma Terziç, Erkan Kolçak Köstendil ve Carl Warthon yer alıyor.

Filmi toplam, 511.210 seyirci izledi.
Filmi toplam, 511.210 seyirci izledi.

Konusu

"Avustralya'da yaşayan iki Türk, geçimlerini devecilik ve el arabası ile dondurma satarak sağlar. 1915 yılında memleketlerinde savaş çıktığını öğrenen ikili, Çanakkale'ye cepheye gitmeye karar verir. Ancak yetkililer onların adadan çıkmalarına izin vermez. Bu sırada Avustralya'da Türkler aleyhine propaganda yapılmaya başlanır. İngilizlerin Avustralya'da asker devşirmek için broşür dağıttığını öğrenen iki Türk, ülkelerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya'da vermeye karar verir."

Film toplam, 7.094.914,58 TL hasılat elde etti.
Film toplam, 7.094.914,58 TL hasılat elde etti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >