Türk Kahvesi'nin bu haftaki konuğu: Tarihçi ve Yazar Murat Bardakçı

Murat Bardakçı, TVNET'te yayınlanan Türk Kahvesi programına konuk oldu
Murat Bardakçı, TVNET'te yayınlanan Türk Kahvesi programına konuk oldu

Tarihçi ve Yazar Murat Bardakçı, TVNET'te Ayşe Böhürler'in sunumuyla ekrana gelen Türk Kahvesi programına konuk oldu. Bardakçı, sanat ve tarih alanında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ünlü tarihçi ve Yazar Murat Bardakçı, TVNET'in yeni programı Türk Kahvesi'nin canlı yayın konuğu oldu. Gazeteci Ayşe Böhürler'in sunumuyla ekrana gelen programda Bardakçı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bardakçı, yayın sırasında, Gökte Benim Yıldızımsın' şarkısını tambur ile çaldı.

Bardakçı'nın müzik ve tarih alanında yaptığı açıklamalar arasında en dikkat çekenleri şu şekilde:

Ankara hükumeti, Topkapı eserlerini satacaktı
Bardakçı'nın en dikkat çeken açıklaması Topkapı eserleriyle ilgili oldu. Bardakçı, konuyu, 'Fransız kuyumculara teklif etmiştik, gelin Topkapı Sarayı hazinesindeki eserlere, mücevherlere fiyat biçin diye. Padişahlardan kalan eserler falan hep satışa çıkarılacaktı. Büyük bir zümrüt vardı, dediler ki bu gerçek olamaz. Bu zümrütü kırdılar ve 'aa gerçekmiş' dediler. Parçaları duruyor hala. Fransız Dışişleri'nden Allah razı olsun, bize diyorlar ki "Siz deli misiniz, bunlar satılır mı?' sözleriyle anlattı.
Ankara hükumeti, Topkapı eserlerini satacaktı Bardakçı'nın en dikkat çeken açıklaması Topkapı eserleriyle ilgili oldu. Bardakçı, konuyu, 'Fransız kuyumculara teklif etmiştik, gelin Topkapı Sarayı hazinesindeki eserlere, mücevherlere fiyat biçin diye. Padişahlardan kalan eserler falan hep satışa çıkarılacaktı. Büyük bir zümrüt vardı, dediler ki bu gerçek olamaz. Bu zümrütü kırdılar ve 'aa gerçekmiş' dediler. Parçaları duruyor hala. Fransız Dışişleri'nden Allah razı olsun, bize diyorlar ki "Siz deli misiniz, bunlar satılır mı?' sözleriyle anlattı.
Sanatta hata olmaz
Bardakçı, sanat ve sanatçı ilişkisine değindi. Hatanın kabul edilir bir şey olmadığını belirten ünlü tarihçi, 'Sanat yapıyorsanız çok ciddi yapmak zorundasınız. Kusursuz olmaz kusur olur ama yapmamaya çalışacaksınız. Hatam duyulmasın demek, seyirciye hakarettir' açıklamasında bulundu.
Sanatta hata olmaz Bardakçı, sanat ve sanatçı ilişkisine değindi. Hatanın kabul edilir bir şey olmadığını belirten ünlü tarihçi, 'Sanat yapıyorsanız çok ciddi yapmak zorundasınız. Kusursuz olmaz kusur olur ama yapmamaya çalışacaksınız. Hatam duyulmasın demek, seyirciye hakarettir' açıklamasında bulundu.
'Musuki bitti'
Günümüz müziğinde artık gençlere, eski Türk musikisini dinletmenin mümkün olmadığını belirten Bardakçı, 'Bugün bizim müzisyenlerimiz de saygı yok. Musuki bitti deniliyor. Musuki biteli çok oldu, yerlerde sürünüyor' açıklamasında bulundu.
'Musuki bitti' Günümüz müziğinde artık gençlere, eski Türk musikisini dinletmenin mümkün olmadığını belirten Bardakçı, 'Bugün bizim müzisyenlerimiz de saygı yok. Musuki bitti deniliyor. Musuki biteli çok oldu, yerlerde sürünüyor' açıklamasında bulundu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >