Türk pop müziğinde sükse yapmış gurbetçi şarkıcılar

Ailesi halen daha yurt dışında yaşamaya devam eden ya da kendisi bir dönem orada yaşamış olan gurbetçi şarkıcılarımız müzik dünyasında yer almaya devam ediyor.

İstemeseler de bozuk olan aksanlarıyla yabancı topraklar da yetiştiklerini belli eden birçok şarkıcımız müzik piyasasında yer almakta. İşte bildikleriniz ile ve bilmedikleriniz ile gurbetçi ailelerde yetişmiş ünlü şarkıcılarımız...
Hadise 

                                    
                                    Belçika'nın Mol kasabasında büyümüştür. Aslen Sivaslıdır. Bir ablası ve kendisinden küçük bir erkek ve kız kardeşi bulunmaktadır. Belçika'da başladığı müzik kariyerini Türkiye'ye taşımış, Eurovision Şarkı Yarışmasında da ülkemizi temsil etmiştir.
Hadise Belçika'nın Mol kasabasında büyümüştür. Aslen Sivaslıdır. Bir ablası ve kendisinden küçük bir erkek ve kız kardeşi bulunmaktadır. Belçika'da başladığı müzik kariyerini Türkiye'ye taşımış, Eurovision Şarkı Yarışmasında da ülkemizi temsil etmiştir.
Rafet El Roman

                                    
                                    7 yaşından itibaren Almanya'da yaşamaya başlamıştır. 16 yaşına geldiğinde besteler yapmaya başlamıştır fakat müzisyenlik kariyeri öncesinde bir süre müezzinlik yapmıştır. 1995 yılından bu yana profesyonel olarak Türkiye'de şarkıcılık yapmaktadır.
Rafet El Roman 7 yaşından itibaren Almanya'da yaşamaya başlamıştır. 16 yaşına geldiğinde besteler yapmaya başlamıştır fakat müzisyenlik kariyeri öncesinde bir süre müezzinlik yapmıştır. 1995 yılından bu yana profesyonel olarak Türkiye'de şarkıcılık yapmaktadır.
Atiye

                                    
                                    Annesi bir Hollandalı olan Atiye'nin babası ise Arap Asıllıdır. Almanya'nın Bremen şehrinde dünyaya gelen şarkıcı, 8 yaşına geldiğinde 6 ay kadar Amerika'da yaşamış oradan İzmir'e yerleşmişlerdir. İzmir'den ayrılmadan 1 yıl kadar önce de Hollanda da kalan Atiye, sonrasında Almanya'ya geri dönüş yaparak burada lise eğitimini tamamlamıştır. 2008 yılında ise temelli olarak Türkiye'ye geri dönüş yapmıştır.
Atiye Annesi bir Hollandalı olan Atiye'nin babası ise Arap Asıllıdır. Almanya'nın Bremen şehrinde dünyaya gelen şarkıcı, 8 yaşına geldiğinde 6 ay kadar Amerika'da yaşamış oradan İzmir'e yerleşmişlerdir. İzmir'den ayrılmadan 1 yıl kadar önce de Hollanda da kalan Atiye, sonrasında Almanya'ya geri dönüş yaparak burada lise eğitimini tamamlamıştır. 2008 yılında ise temelli olarak Türkiye'ye geri dönüş yapmıştır.
Yusuf Güney

                                    
                                    14 yaşına kadar doğduğu Trabzon şehrinde yaşayan Güney, sonraki süreci ailesiyle birlikte İngiltere'de geçirdi. Burada pazarlama müdürü olarak bir kariyer sürdüren Güney, Rafet El Roman ile tanıştıktan sonra yaşamını tümüyle değiştirmiştir.
Yusuf Güney 14 yaşına kadar doğduğu Trabzon şehrinde yaşayan Güney, sonraki süreci ailesiyle birlikte İngiltere'de geçirdi. Burada pazarlama müdürü olarak bir kariyer sürdüren Güney, Rafet El Roman ile tanıştıktan sonra yaşamını tümüyle değiştirmiştir.
Aynur Aydın
1980 yılında Almanya'nın Münih kentinde dünyaya geldi, 10 yaşında müziğe başladığında da yine burada yaşamaktaydı. İlk solo albümünü de buradaki dönemlerinde yayınlayan Aydın, bu albüm için dünyaca ünlü müzisyenler ile çalışmıştır. Aynı albümün Türkçe kaydını da hazırlayan Aydın böylece Türkiye serüvenini de başlatmış oldu.
Aynur Aydın 1980 yılında Almanya'nın Münih kentinde dünyaya geldi, 10 yaşında müziğe başladığında da yine burada yaşamaktaydı. İlk solo albümünü de buradaki dönemlerinde yayınlayan Aydın, bu albüm için dünyaca ünlü müzisyenler ile çalışmıştır. Aynı albümün Türkçe kaydını da hazırlayan Aydın böylece Türkiye serüvenini de başlatmış oldu.
İsmail YK

                                    
                                    Albümlerinin elde ettiği satış rekorları ile üniversite tezlerine bile konu olan İsmail YK, Yurtseven Kardeşler grubuyla başladığı müzik kariyerini 2004 yılında solo kariyere taşımıştır. Almanya'nın Hamm kentinde doğan İsmail YK, albüm çalışmalarına kadarlık süreye kadar burada yaşamıştır.
İsmail YK Albümlerinin elde ettiği satış rekorları ile üniversite tezlerine bile konu olan İsmail YK, Yurtseven Kardeşler grubuyla başladığı müzik kariyerini 2004 yılında solo kariyere taşımıştır. Almanya'nın Hamm kentinde doğan İsmail YK, albüm çalışmalarına kadarlık süreye kadar burada yaşamıştır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >